Florin Piersic, confesiune în fața lui Dan Negru: «Da, mi-e frică de moarte» - video

20 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Florin Piersic, 85 de ani, este unul dintre cei mai iubiți artiști din România, care a cucerit generații întregi de spectatori, a fost invitatul special al unui bun prieten de-ai săi, Dan Negru, în cadrul noii emisiuni ”Legendele”, la Antena 1.

Florin Piersic, confesiune în fața lui Dan Negru: «Da, mi-e frică de moarte» - video

Florin Piersic spune că pandemia l-a făcut să se retragă la proprietatea sa aflată la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, mai ales că se încadrează în categoria celor cu risc maxim.

Piersic a demonstrat, dacă mai era cazul, că mai are încă multe de povestit.  a făcut o serie de mărturisiri în emisiune.

Tatăl său a fost nevoit să o ceară de soție pe mama lui Regelui Ferdinand

Florin Piersic povestit, de exemplu, cum tatăl său a fost nevoit să apeleze la regele Ferdinand ca să se poată însura cu mama lui.

”Bunicul meu, Isidor Pașcanu, i-a spus tatălui meu că i-ar da-o pe mama, pe Veruța, dar că ofițerii sunt ușuratici. «Rezolv», a spus tatăl meu.

A mers direct în audiență la regele Ferdinand, se ajungea ușor, nu trebuia să ceri o mie de intervenții, i-a spus că părintele Pașcanu nu i-o dă de soție, iar atunci, Ferdinand i-a spus să iasă din armată și așa poate să o ia în căsătorie pe iubita lui. L-au făcut medic veterinar”, a povestit actorul.

Pierderea sorei sale, tragedia care l-a marcat

O tragediei trăită în copilărie îl urmărește și acum pe Florin Piersic. Când avea 7 ani, sora lui mai mare, în vârstă de 15 ani, a murit încercând să-și salveze o colegă de la înec.

”Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o.

A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari. În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug. Apoi, nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la București.

O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una din zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, și-a amintit Florin Piersic, cu durere în suflet.

Întâmplarea în care și-a “regăsit” sora, la Paris
Ani mai târziu, când deja pornise pe drumul actoriei, Piersic a trăit o întâmplare atât de ciudată încât a început să creadă cu tărie că sora lui i-a fost alături și de dincolo de moarte.

“Când am fost pentru prima dată la Paris, am urcat câteva trepte și mi-au apărut în față niște pictori. Acolo, uitându-mă la un portret, la o pictură, în fața mea… Știu, e incredibil ce spun! Atunci am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță.

Când l-am văzut pe cel care a pictat, mă privea zâmbind. Am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am dus, 5-10 minute și m-am întors. Nu era vândut nimic, decât ăsta nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat.

Am vorbit cu mama mea și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă. Ea a fost acolo cu tine. Lucica e singura pe care nu o visez, dar mă gândesc la ea foarte mult. La ce mă gândesc seara, mi se împlinesc gândurile”, a declarat Piersic.

46 de vizite la Mormântul Sfânt și teama de moarte

Florin Piersic e conștient de vârsta pe care o are și de realitățile vieții. Poate tocmai de aceea mărturisește că se teme acum, mai mult decât înainte, de moarte.

”Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau. (...)

Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a comentat actorul temerea ce nu-i dă pace, spunând amuzat că i-ar plăcea să mai trăiască 50 de ani.


CLICK - Follow us on Google News