3dots.ro

Florin Piersic a înfiat o fetiță cu ani în urmă: „A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște”

Florin Piersic a înfiat o fetiță cu ani în urmă: „A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște”

Din articol:

În poveștile vieții sale, pe care obișnuiește să le împartă cu noi, admiratorii lui, Florin Piersic, un adevărat torent când vorbește pe care aproape nimeni nu-l poate opri, nu a pomenit niciodată despre fapta lăudabilă pe care a făcut-o cu ani în urmă, când a înfiat o fetiță.

De Crăciun, Dan Negru a decis să împărtășească această poveste emoționantă făcând public un interviu pe care l-a făcut cu Florin Piersic și cu Părintele Necula, cu un an în urmă.

”Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat că nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…’, a scris Dan Negru pe Facebook, unde a distribuit o parte din interviu.

Florin Piersic a remarcat-o pe fetiță, de o frumusețe răpitoare, atunci când se afla pe platourile de filmare. A intrat în vorbă cu ea și a aflat că nu avea părinți și era crescută de o mătușă. Atunci a decis să o înfieze pe Măriuca, dar, știind că nu va putea să-i ofere timpul lui, a decis să o sprijine financiar, hotărând ca micuța să beneficieze de toți banii câștigați de el din activitatea sa teatrală.

Florin Piersic: ”Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: ‘vreau să o înfiez!’”

”Stătea și se uita la mine. Și eu o sesizam. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Am în imagine câțiva dintre pictorii români care au făcut tablouri pe care eu nu pot să le uit niciodată. Și mă uitam la ea, avea și o băsmăluță. Mă urmărea chipul ei. I-am spus ”pe tine cum te cheamă?”, ‘Maria’.

Zic: ‘Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?’. ‘Pentru că vă iubesc!’. ‘Mă iubești pe mine? De ce?’. ‘Nu știu, dar vă iubesc mult’. (…) I-am spus: ‘Unde locuiești, ce fac părinții tăi?’. ‘Nu mai am părinți’. Cum? ‘Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata’. ‘Și tu unde stai?’ ‘Stau la o mătușă’. (…) Și ne-am dus la ea.

Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: ‘vreau să o înfiez!’. Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez’, a dezvăluit Florin Piersic, în cadrul interviului cu Dan Negru.

Florin Piersic: ”Am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia”

În acel moment, viața lui Florin Piersic era destul de complicată, cu atât mai mult cu cât era căsătorit, iar profesia îi ocupa practic tot timpul. Atunci, tatăl lui a încercat să îi explice că înfierea unui copil nu este un lucru atât de simplu, pentru că e vorba de asumarea unei mari răspunderii.

”Am ținut legătura și m-am dus la București și le-am spus părinților mei. Atunci, tata a spus: ‘Florin, tu ai atâtea probleme, noi suntem deja în vârstă. Te angajezi la un lucru foarte grav, pentru că tu trebuie să o aduci la București”. Eram căsătorit, aveam probleme.

Atunci i-am ascultat pe părinții mei, dar imediat am luat legătura cu ea, pentru că mă duceam des la Baia Mare. Și de atunci… am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia”, a mai dezvăluit marele actor.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs