3dots.ro

Povești cu Florin Piersic. De ce s-a ușurat în ghivecele cu flori ale gazdei sale și cum a adus un Ford, de la Viena, fără carnet

Povești cu Florin Piersic. De ce s-a ușurat în ghivecele cu flori ale gazdei sale și cum a adus un Ford, de la Viena, fără carnet

Florin Piersic împlinește astăzi, 27 ianuarie, 86 de ani. La mulți ani!

Plin de verva pe care i-o cunoaște toată lumea, îndrăgitul actor a povestit mai multe întâmplări anecdotice din viața sa.

Piersic a povestit cum a devenit proprietarul unei mașini exclusiviste – Ford Capri Consul 315 – în vremurile în care peisajul automobilistic din România anilor '70 era dominat de Dacii, modelele mai speciale fiind rare și rezervate în special nomenclaturiștilor comuniști.

”Un Ford Capri Consul 315. O maşină extraordinară. Am primit-o cadou de la Viena, de la o admiratoare de-a mea. O doamnă, Kadletz o chema. Cu memoria stau bine. Doamna m-a dus acasă la ea: ”Hai să dormi la noi“. Zic: ”Nu doamnă, că mă duc la hotel“. ”Ai fost extraordinar în «Oameni şi şoareci», vreau să dormi aici, la noi. Trebuie să vii la noi“, a povestit actorul.

Până la urmă, la insistențele gazdei, a decis să-i onoreze invitația și rămână peste noapte, care a fost una cu peripeţii după ce a remarcat că în casă umblau liberi mai mulți câini deloc prietenoși, care l-au împiedicat să meargă la toaletă. 

”Fir-aţi ai dracu de căţei. Ce să fac? M-am uitat în jur să găsesc o cană, ceva. Şi deodată mi-a căzut fisa: am mers la geam, că nu puteam să fac pipi pe covor, că nu eram căţeii ăia. Am deschis geamul şi erau ghivece de flori… M-am pişat în ghivece. Păi da, mă. Luam ghivecele pe rând şi haţ! Haţ! Şi încă un ghiveci şi aşa mai departe“, și-a adus aminte Piersic.

Și întâmplările parcă desprinse din filmele în care a jucat rolurile eroilor aventurieri nu s-au oprit aici, având în vedere că, spune el, a venit din Viena până la Bucureşti la volanul maşinii, fără să aibă carnet de conducere.

A doua zi, la plecare, admiratoarea care î-a dăruit Fordul i-a spus: ”Ai grijă cum conduci”. ”Eu n-aveam carnet de şofer, n-aveam nimic. Mi-a dat maşina şi am plecat cu ea. Cum vedeam o altă maşină că vine, trăgeam pe dreapta. Iar mergeam, iar trăgeam pe dreapta. Şi aşa am ajuns în două zile la Bucureşti.” La graniţă, nu au fost probleme: ”M-au întrebat ăia, ”dom' Florin, dar asta, ce-i cu maşina asta?” ”Mă, am primit-o cadou, n-am acte, dar mă duc la Bucureşti și-o înscriu”.

După ce a ajuns la Bucureşti, Florin a sunat la Viena: ”Deszi, vreau să-ţi mulţumesc pentru masa pe care ai făcut-o, pentru că m-aţi găzduit o noapte”. Şi ea zice: ”Nu ştii câtă tristeţe ne-ai lăsat în suflet.” ”De ce?” ”Până şi florile din ghivece s-au ofilit.” ”Îţi dai seama, mă, atât de prost m-am simţit. Şi de atuncea, ce să spun, duc borcanul cu mine oriunde aş merge”, îşi încheie actorul povestea cu Fordul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs