Cum s-a făcut de-a oprit trenul la barieră pentru Florin Piersic...

19 Apr 2021 | scris de Anita Raicu

Extrem de volubil și de charismatic, Florin Piersic îi atrage ca un magnet pe cei din jur, fiind în stare să depene necontenit povești încondeiate cu harul său minunat, trecând de la nostalgie, la râs în hohote...

Cum s-a făcut de-a oprit trenul la barieră pentru Florin Piersic...
Florin Piersic și Fordul său Capri Consul 315, în revista Cinema

Florin Piersic a povestit că șofând prin țară a oprit la o barieră la cale ferată. ”Da' ce faceţi, dom Florin?“, mă întreabă doi dintr-o Dacie. ”Nu ne daţi şi nouă un autograf?“ ”Ba da, cum să nu! Am o grămadă de poze în maşină“.

În timp ce discuta cu admiratorii săi din Dacie, trenul pentru care se coborâseră barierele, a frânat brusc, iar mecanicul a strigat: ”Sunteţi Florin Persic?“. ”Da“. ”Extraordinar!“. ”Ce e aşa de extraordinar?“.

Oamenii au venit la geamuri, crezând că s-a întâmplat ceva. Conductorul a sărit din locomotivă şi a venit spre actor. ”Vai, ce bine că vă întâlnesc, nu-mi daţi o poză, că văd că aveţi“, ”Ba da, dar de ce ai oprit trenul, s-a întâmplat ceva?“. ”Pentru că v-am văzut pe dumeavoastră“. ”

Păi cum să opreşti, mă, trenu’, că m-ai văzut pe mine, eşti nebun la cap?“ ”Da ce, suntem Japonia, dă-i dracu cu trenurile lor. Am oprit, că ce, mai am eu ocazia să vă văd? V-am văzut în Mărgelatu cum scuipaţi seminţe“

Mecanicul a cerut un autograf ”pentru Cornelia“ şi a repornit trenul. 

Piersic povestește că, bulversat de gestul ceferistului, l-a sunat pe Radu Beligan să-i povestească întâmplarea: ”Ce e, Florinel? Ce-i cu tine, s-a întâmplat ceva?”. ”Uitaţi ce s-a întâmplat, cum a oprit trenul.” ”Îmi place, da, e formidabil, cum a oprit ăla trenul, dar mie să-mi dai telefon când o să oprească avionul”, i-a spus maestrul Radu Beligan. 


CLICK - Follow us on Google News