3dots.ro

Florin Zamfirescu, despre moartea lui Geo Costiniu: ”Începuse să bea, din disperare. Asta l-a distrus!”

Florin Zamfirescu, despre moartea lui Geo Costiniu: ”Începuse să bea, din disperare. Asta l-a distrus!”

Actorul Geo Costiniu s-a stins din viață în urmă cu 10 ani, pe 12 noiembrie 2013, la 63 de ani. Unul dintre cei mai iubiţi actori români în anii ʼ70- ʼ80, a murit singur, sărac și bolnav, după ce i s-a pus diagnosticul de adenocarcinom hepatic pe fond de ciroză hepatică.

Florin Zamfirescu a rememorat câteva din momentele care au marcat profund destinul tragic al regretatului actor. În tinerețe, Geo Costiniu a fost diagnosticat greșit cu epilepsie, iar tratamentul i-ar fi provocat convulsii pe scenă. Adus în pragul disperării de starea sa de sănătate, actorul a căzut în patima alcoolului și nu a mai durat mult până și-a găsit sfârșitul.

”Geo a fost diagnosticat în tinerețe cu epilepsie. Eu cred ca avea doar o lipsă de calciu. Poate mai mult de zece ani a fost tratat ca epileptic. Când nu suferi de așa ceva, dar primești medicația respectivă faci crize ca și când ai fi epileptic.

Cădea pe scenă, pe stradă, nimeni nu putea să prevadă crizele. Apoi a apărut alt medic care i-a suspendat acel tratament, iar Geo a revenit la normal. Doar că începuse să bea, din disperare. Asta l-a distrus!

Spre final a fost pus să facă figurație într-o piesă în care eu jucam Marchizul de Sade. Făcea parte dintr-un grup de vreo 10 oameni, toți îmbrăcați în cămăși de forță. Abia se ținea pe picioare și, de slab ce era, capul îi ajunsese în dreptul sternului. Atât de cocârjat ajunsese, era îngrozitor.

Pe scenă s-a împiedicat în cămașă aceea care avea mânecile lungi și un coleg, Ionuț Chivu, s-a repezit să-l prindă de braț. De căzut n-a căzut, dar i-a ieșit brațul din umăr. A venit Salvarea și asta a fost ultima lui reprezentație pe scenă.

După incidentul acela de pe scenă a zis că nu mai poate, avea o demnitate a lui, știa cine a fost. Mai venea pe la teatru și se uita la noi. Noi doi aveam ștate vechi, în teatru jucasem foarte mult împreună. Îi spuneam uneori ‘îmi ești foarte drag, dar te și invidiez, cum e să arăți așa de mișto., a povestit Florin Zamfirescu, potrivit Fanatik.

Florin Zamfirescu crede că sfârșitul lui Geo Costiniu a fost previzibil, având în vedere stilul său de viață complet excentric.

”Când plecam în turnee stăteam în cameră cu Geo și nu prea venea noaptea acasă, iar eu îl certam. Îi spunea că trebuie să mai și doarmă, să mai mănânce. Mi-a spus odată, după un spectacol ‘ Dacă mă vezi că nu vin la hotel, ia-mă la bătaie.

S-a terminat spectacolul și îl așteptau vreo 10 fete. Am plecat într-o zi la Cluj și am stat în aceeași cameră. La un moment dat sună telefonul și era soția lui, Lăcrămioara. I-am spus că Geo nu e și m-a sunat până la 4 dimineața. Era geloasă, îmi spunea să plec și să-l caut. Până la urmă au divorțat, au și un copil care este prin Suedia. Semăna cu Geo foarte tare.

Era de așteptat să moară. După ce i-a ieșit mâna din umăr nu a mai făcut umbră pământului foarte mult. După ce a murit, ce m-a șocat foarte tare e că, în foaier la Odeon, m-am întâlnit cu profesoara lui, Adriana Piteșteanu.

Era înconjurată de jumătate din colegii lui Geo. Mi s-a părut groaznic ca profesorul să ajungă să-și îngroape studentul! M-a durut asta’, a mai declarat Florin Zamfirescu.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs