Povestea vieții lui Laurenţiu, inginerul aerospaţial ajuns pe stradă, fără un acoperiş deasupra capului

Autor:

Data:

Povestea vieții lui Laurenţiu, inginerul aerospaţial ajuns pe stradă, fără un acoperiş deasupra capului

Poveste de viață a lui Laurenţiu Morăruş, inginerul aerospațial, absolvent de Aeronautică, a reuşit să emoţioneze mii de oameni, după ce a fost cunoscută prin intermediului lui Bogdan Herea, care l-a întâlnit într-o zi de iulie,  în centrul Bucureştiului.

”Vin de pe strada Ion Campineanu, BUCUREȘTI unde, pe treptele unei scari, aproape de iesirea spre Intercontinental, am intalnit un OM.

Il vad cu privirea trista si cu o caserola de ciorba in mana. Gandul ii e departe si il sperii cand ma apropii de el. Varsa ciorba si isi cere mii de scuze, crezand ca m-a stropit. Imi spune: ”Pot sa va pun o intrebare? Eu cum ies din asta?”

El este Laurentiu Morarus, absolvent la Politehnica -Aerospatiala. Are 44 de ani. Povesteste ca a fost un copil sarac si i-a placut sa invete.

Imi spune cu rusine ca facultatea trebuia sa fie 5 ani, dar el a terminat in 6. Pana acum un an a lucrat ca inginer si i-a mers foarte bine (M-a rugat daca poate intra pe gmail si mi-a arat poza cu el de cand era bine).

De un an sta pe strazi, e dezamagit, de cand l-a lasat sotia l-a cuprins si patima bauturii. Azi a ales sa dea banii pe o ciorba calda in loc de orice altceva. Isi doreste mult macar sa se tunda si sa se barbiereasca.

M-a rugat sa ii dau voie sa sune pe cineva si a dat pe speaker. Era Mamina, cum ii spune el. L-a recunoscut imediat si l-a intrebat ”Ce faci, Laur mami? Ti-a fost frig azi-noapte?”.

Ea nu il poate ajuta, sta departe si tatal lui nu vrea sa-l primeasca. Ea il roaga sa mearga la un spital, sa aiba cineva grija de el. Dar el imi spune mereu ”Cum Dumnezeu ies eu din asta?”

Daca poate cineva sa-l ajute cu ceva, il gasiti pe aceeasi strada astazi. Nu mai are telefon, i l-au furat cand dormea. Dar din dar se face Rai!”, a fost mesajul făcut public în luna iulie.

Fără bani şi fără un acoperiş deasupra capului, Laurenţiu Morăruş a murit. Avea doar 44 de ani. Dumnezeu să-l odihneasă!

Decesul lui Laurenţiu a anunţat de unul din foștii colegi: ”Cu regrete sincere… Țin să anunț că colegul nostru Morăruș Laurențiu nu mai este printre noi… Slujba de înmormântare la Biserica Sfântul Ilie din Găiești…Dumnezeu să-l odihnească în pace…Miercuri ora 12…”.

Leave a Comment