3dots.ro

Raffaele, un italian șofer de autobuz în România: ”Șoferii sunt respectați aici, față de Italia“ – video

Raffaele, un italian șofer de autobuz în România: ”Șoferii sunt respectați aici, față de Italia“ – video

Pe Raffaele, un italian în vârstă de 54 de ani, dragostea l-a adus în România și l-a făcut să lase în urmă tot în țara natală și să se stabilească în Iași, unde spune că se simte mai bine ca acasă.

Italianul mărturisește că inima sa a fost furată nu numai de o româncă, ci și de capitala Moldovei, unde s-a angajat ca șofer de autobuz la Compania de Transport Public și se declară extrem de mulțumit de experiența pe care o trăiește.

”M-am îndrăgostit de o femeie din România. Am cunoscut-o în Italia, în 2001. În 2009 am făcut casă în România, la țară. Am locuit în Italia împreună, 23 de ani. Am venit aici, m-am angajat la CTP, unde am fost primit foarte bine. Mă descurc foarte bine cu traseele, nu sunt atât de grele.

În Italia am lucrat tot în transportul de persoane, cu o firmă particulară de transport turiști. Din 2004, de când circul în România, niciodată nu m-a oprit poliția. Șoferii sunt respectați aici, în România, față de Italia.

Colegii m-au ajutat foarte mult, sunt de nota 20. În Italia e greu acum, aici îmi permit să merg în concediu, este liniște”, a povestit Raffaele, într-un clip video publicat pe pagina de Facebook a Companiei de Transport Public Iași.i

Italianul care locuiește și muncește în Iași se declară impresionat de capitala Moldovei.

”Iașiul este foarte frumos, e un oraș foarte dezvoltat, foarte aranjat. Cu noul aeroport, cu deschiderea Terminalului T4, orașul va fi mai dezvoltat, va fi mai frumos. La muncă avem trasee mai ușoare, trasee mai grele, dar peste tot este așa. În cele patru zile de când circul singur pe traseu, m-am înțeles bine cu toată lumea”, mai povestește italianul.

Raffaele a fost primit cu bucurie de conducerea Companiei de Transport Public din Iași.

”Avem un șofer angajat din Italia, care s-a căsătorit cu o doamnă din România. A considerat că la noi este un loc bun pentru a dezvolta o familie. Ne simțim bucuroși și mândri că s-a integrat la noi. Sperăm să facă față la provocările din transportul public ieșean”, a precizat Cristian Stoica, director al Companiei de Transport Public Iași.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs