3dots.ro

Liam Neeson, despre pierderea soției sale: «Dragostea este singura care nu doare…»

Liam Neeson, despre pierderea soției sale: «Dragostea este singura care nu doare…»

Pe 16 martie 2009, actrița britanică Natasha Richardson, fiica Vanessei Redgrave, a suferit un accident pe o pârtie de schi pentru începători din Quebec, Canada, în urma căruia a murit două zile mai târziu. Avea 45 de ani și doi copii cu Liam Neeson, cu care era căsătorită din 1994.

Neeson spune că stabilise cu soția sa, că dacă unul dintre ei ajungea în stare vegetativă celălalt să ia decizia de a-l deconecta de la aparate.

”Am intrat în camera ei de spital, i-am spus că o iubesc și că, din păcate, nu aveam să trecem peste situația în care se afla. «Te-ai lovit la cap și nu știu dacă mă poți auzi, dar vom face așa: te voi duce la New York, unde vor veni familia și prietenii»”, a spus actorul.

Ulterior, Natasha Richardson a fost transferată din spitalul în care era internată în Canada la New York, unde s-a confirmat că se afla în moarte cerebrală și a fost deconectată de la aparate.

La șapte ani de la pierderea suferită, Liam Neeson a avut puterea să-și deschidă sufletul și să vorbeasca despre această traumă a vieții sale…

“Se spune că cel mai greu pe lumea asta este să pierzi pe cineva drag. Pe cineva cu care ai crescut. Pe cineva care te-a învăţat cum să iubeşti. Este, cu adevărat, cea mai dureroasă experinţă a vieţii.

Soţia mea a murit pe neaşteptate. Mi-a oferit atât de multă bucurie! Ea a fost… lumea mea.

Acei 16 ani în care i-am fost soţ m-au învăţat dragostea necondiţionată. Până nu e prea târziu, trebuie să vă opriţi din vârtejul cotidianului pentru a le fi recunoscători partenerilor de viaţă. Pentru că totul trece atât de repede…

Petreceţi mai mult timp cu soţii/soţiile voastre. Purtaţi-vă frumos. Pentru că, într-o zi, când veţi ridica privirea din telefon, ei nu vor mai fi acolo…

Ce am învăţat însă mai presus de orice este să trăiesc şi să iubesc ca şi când ar fi ultima mea zi pe pământ. Pentru că, una dintre ele, chiar va fi. Riscaţi şi trăiţi-vă vieţile! Spuneţi celor dragi cât de mult îi iubiţi. Spuneţi-le zilnic. Nu luaţi nimic de bun. Viaţa merită trăită.

La un moment dat vei fi nevoit să înfrunţi realitatea pierderii. Şi viaţa continuă, zilele se transformă în nopţi şi nopţile în zile până când vei înţelege că niciodată nu va înceta să-ţi fie dor de acel cineva drag care a plecat şi va trebui să înveţi să trăieşti cu acest gol în suflet, cu această permanentă absenţă.

Când pierzi pe cineva fără de care nu-ţi puteai imagina viaţa, inima ţi se rupe iremediabil şi niciodată nu vei trece peste tragedie. Nu vei putea uita niciodată. Şi totuşi, cumva, asta este bine.

Pentru că astfel va continua să trăiască în căldura inimii tale zdrobite şi tu vei continua să trăieşti chiar aşa, rănit.

E ca şi când ţi-ai suci glezna fără să se vindece complet vreodată, dar continui să dansezi, însă o faci uşor şchipătând şi asta nu face decât să adauge profunzime şi autenticitate dansului tău.

Oamenii pe care îi pierzi, rămân, de fapt, cu tine. Adu-ţi aminte de ei şi de momentele minunate pe care le-aţi petrecut împreună şi bucură-te de privilegiul de a-i fi avut aproape.

Toată lumea spune că dragostea doare, dar nu este adevărat. Singurătatea doare. Să pierzi pe cineva doare. Invidia doare.

Confundăm toate acestea cu dragostea, dar, de fapt, dragostea este singurul lucru în lumea asta care poate stinge durerea şi datorită căreia te poţi simţi iar minunat. Dragostea este singura care nu doare”, a spus Liam Neeson, într-un interviu acordat 60 minutes.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs