Liliana Petrișor, de la campioană balcanică, la om al străzii

31 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Niște decizii greșite luate în momente importante ale vieții au făcut-o pe Liliana Petrișor să ajungă de la statutul de campioană României la biliard, la cel de om al străzii

Liliana Petrișor, de la campioană balcanică, la om al străzii

Liliana Petrișor a plecat la15 ani de acasă și și-a regăsit liniștea și un drum în viață la masa de biliard. Familia a renegat-o, a rămas cu sechele după o tentativă de sinucidere.

Așa a ajuns să trăiască în Gara de Nord, acolo unde nu s-a spălat trei luni, a fost mușcată de șobolani și a fost infectată cu HIV.

”Când căram marfă la un club, am văzut biliardul și am rămas acolo și cu timpul am văzut că am priză la mână și într-un an devenisem foarte bună. În 1998 am luat locul unu la carambola.

După această competiție, am început cu biliardul, am luat multe cupe timp de zece ani. A fost o perioadă a vieții mele de extaz. Am 40 și ceva de medalii, în 2012 am fost Campioană Balcanică și după s-a întrerupt firul.

M-am urcat pe casă, când am auzit că se închide clubul de biliard, și m-am aruncat, eram cu gândul la suicid, nu înțelegeam de ce nu am murit. Deciziile în viață vin odată cu consecințele.

Am două regrete în viață: că mi-am abandonat școala pentru muncă și ziua când s-a închis clubul. La spital am conștientizat ce am făcut, am zis că m-am nenorocit pe viață. O decizie proastă, din suflet o regret”, a spus Liliana, la Acces Direct.

”După aia m-am chinuit foarte mult, am rămas cu un handicap la picior. După două luni a murit tata, eu nu mi-am cunoscut nepoții niciodată.

De la moartea lui tata, eu nu mai vorbesc cu fratele mai mare, a zis că eu pentru el sunt moartă, mă învinuiește pe mine de decesul tatălui, că el băuse ceva când era cu mine acasă.

La casa de la părinți nu puteam să mă întorc, era părăsită, m-am îmbolnăvit și m-am dus la Gara de Nord, doi ani mi-a fost casă.

Mi s-au întâmplat toate nenorocirile, am fost bătută, abuzată, râdea lumea de mine, am stat trei luni nespălată, m-am infectat cu HIV, m-au mușcat șobolanii. M-am tuns, arătam ca un bărbat și mă chema Luci, a funcționat ca să nu se mai ia lumea de mine”, a mai spus Liliana.

Liliana Petrișor a primit o nouă șansă în viață
După chinurile trăite, Liliana a fost salvată de un coleg și, cu ajutorul unei organizații, s-a repus pe picioare. 

”Salvarea a fost un înger frumos, un coleg, mi-a făcut un reportaj și o organizație m-a pus pe picioare. M-am reapucat de biliard și vreau să particip din nou la competiții, dar e greu”, a spus Liliana.


CLICK - Follow us on Google News