3dots.ro

Loredana Groza, adevărul despre relația cu Ion Caramitru, după ce gura lumii spunea că i-ar fi amantă: ”Eram foarte rușinată”

Loredana Groza, adevărul despre relația cu Ion Caramitru, după ce gura lumii spunea că i-ar fi amantă: ”Eram foarte rușinată”

Loredana Groza a clarificat zvonurile care au circulat în anii ’80 legate de o posibilă idilă dintre ea și  Ion Caramitru,, generate de piesa care a consacrat-o, ”Bună seara, iubite!”, în care actorul recita versurile, mărturisind că s-a simțit extrem de afectată.

”Bună Seara, iubite!” a fost lansată în 1988, când Groza avea doar 18 ani, și a devenit rapid un șlagăr al anilor ’80. Compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu, piesa a reușit să captiveze publicul acelor timpuri prin interpretarea memorabilă a celor doi artiști.

La vremea respectivă, gura lumii vorbea, asociind alăturarea lor în melodie, că între Loredana Groza și Ion Caramitru ar fi fost o poveste de dragoste secretă.

Loredana Groza: ”La vremea respectivă, gura șanțului mai puternică decât orice gură”

În cadrul podcast-ului realizat de Mihai Morar, ”Fain și simplu”, cântăreața a clarificat situația, punând capăt speculațiilor, declarând că legătura lor a fost strict profesională și că nu a existat niciodată o relație între ea și regretatul actor.

”Am tras 100 duble atunci în studioul lui Adrian Enescu și, la un moment dat, am început să plâng, eram, pur și simplu, epuizată! Și atunci am dat-o cel mai bine: «mi-au zis gata, acum e bine!»

Eu cu Caramitru nu m-am văzut, nici nu ne-am cunoscut vreo doi-trei ani de zile. Piesa era deja ca o rugăciune, ca un imn, era pe buzele tuturor și toată lumea mă întreba dacă e amantul meu, spuneau că a divorțat pentru mine, aveam deja vreo trei copiii cu el!

Eram foarte rușinată pe atunci pentru că trăiam într-o Românie comunistă și lucrurile alea mă afectau. La vremea respectivă nu exista social media, așa ca era gura șanțului mai puternică decât orice gură.

Eram foarte rușinată pe atunci pentru că trăiam într-o Românie comunistă și lucrurile alea mă afectau. Nu eram antrenată să mă detașez de lucrurile astea, așa cum sunt acum. Atunci era frustrant mai ales pentru părinții mei, poate mai frustrant pentru ei”, a povestit solista, lămurind zvonurile privind o presupusă relație amoroasă cu marele actor.

Când s-au cunoscut Loredana Groza pe Ion Caramitru

Loredana Groza i-a povestit și când s-a petreceut prim sa întâlnire cu Ion Caramitru și cum a decurs aceasta.

”Într-o vară, început de vară, aveam sold out la Sala Polivalenta și cred că aveam trei show-uri pe zi. Am început să cânt «Buna seara, iubite!» și pe scenă apare Caramitru! Sala… nu pot să zic ce a fost. A fost absolut șoc, eu am fost șocată total! A fost un moment istoric pentru mine pentru că ne-am întâlnit.

Din momentul acela, am creat o relație foarte frumoasă cu Pino, așa i se spunea lui Caramitru. Am fost împreună într-un turneu în tot Ardealul cu el. S-a dovedit un om extraordinar și un artist desăvârșit. Atunci când l-am văzut la televizor, la Revoluție, am rămas șocată! Am zis: «nu se poate! În sfârșit, suntem la putere! Ura!»”, a spus Loredana.

”Bună seara, iubite!”, 1.5 milioane de discuri vândute în comunism

Cântăreața a primit 2.400 de lei, salariul mamei sale de învățătoare, pentru interpretare.

”A fost un record absolut, discuri cumpărate fizic. Și costa ceva. Dar nu m-am așteptat să mă îmbogățesc. Nu de-asta eram deprimată. Aveam posibilitatea să câștig bani din concerte. Având trei concerte pe zi făceam cinste la toată școala în pauza mare la liceu. Le cumpăram bilete de autobuz. Nu asta era problema. Eram extrem de generoasă pentru că aveam bani și nu aveam ce să fac cu ei”, a mai spus Loredana Groza.

Cu toate că a avut un succes imens, piesa a fost interzisă timp de șase luni din cauza versurilor considerate prea directe și șocante pentru acea perioadă. Melodia a avut parte și de recunoaștere internațională, fiind premiată de Asociația Posturilor de Radio din Europa.

În ciuda succesului, au apărut și probleme juridice. În 2009, Ion Caramitru a dat-o în judecată pe Loredana Groza pentru punerea piesei pe un album fără consimțământul său. Actorul a câștigat procesul, primind și daune morale în valoare de 6.000 de lei.

Loredana Groza: ”Pentru mine a fost o depresie foarte mare ultima perioadă a comunismului”

Loredana Groza a reflectat și asupra carierei sale tumultuoase, împărtășind detalii inedite, inclusiv despre perioada dificilă când a fost interzisă pe micul ecran și despre impactul Revoluției din 1989 asupra vieții sale. Cu sinceritate, cântăreața a vorbit și despre depresia trăită după interzicerea pe TV, subliniind că momentul Revoluției a fost pentru ea o „eliberare fantastică”.

”Pentru mine a fost o depresie foarte mare ultima perioadă a comunismului. Mi se părea că nu mai am niciun viitor ca artist. Eram într-o cumpănă a vieții foarte mare. Nu aveam cum să mai evoluez”, a mai povestit Loredana Groza, în podcastul lui Mihai Morar, potrivit Click!..

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs