Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

Autor:

Data:

Maia Morgenstern a impresionat cinefilii la nivel internațional prin interpretarea oferită rolului Fecioarei Maria, în filmul ”Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004. 

Portretul creat de Maia Morgenstern Fecioarei Maria a depășit granița aprecierilor reușitei cinematografice, impactul interpretării actriței române fiind atât de mare încât, într-o țară latino-americană, chipul său a devenit un simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului și al Festivalului Internațional de la Sibiu, a dezvăluit această întâmplare, petrecută într-o vizită pe care a făcut-o în Columbia, în Bogota, unde a vizitat celebra Catedrală Monserrate, unul dintre principalele puncte de atracție ale locului.

”Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică.

Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac, într-un interviu găzduit de studioul tv al cotidianului Libertatea.. 

În același interviu, Constantin Chiriac a mai declarat că, sub șocul descoperirii, pur și simplu nu s-a gândit să facă și o fotografie neobișnuitei icoane. 

Maia Morgenstern a mărturisit că nu a fost şocată de acest lucru, ci impresionată şi înduioşată.

”Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuţii, a stârnit o mare controversă, care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost aşa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat şi nu a fost un eveniment oarecare.

Un singur lucru pot spune. Faptul că a impresionat şi că impresionează atâţi oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioşează“,a declarat Maia Morgenstern.

De asemenea, actriţa a precizat că ştia de existenţa acestor portrete de mai mulţi ani, însă nu a vrut să mediatizeze acest lucru: ”Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta“. 

Lasă un comentariu