3dots.ro

”Dacă mi-ar fi spus cineva că mă voi căsători cu un om al străzii i-aș fi spus că e nebun. Dar s-a întâmplat!” – video

”Dacă mi-ar fi spus cineva că mă voi căsători cu un om al străzii i-aș fi spus că e nebun. Dar s-a întâmplat!” – video

Din articol:

În urmă cu 12 ani, un om al străzii din Amsterdam așezat pe o bancă alături de Emmy Abrahamson. A întrebat-o cât este ora și acela a fost momentul în care s-a declanșat o poveste de dragoste pe care niciun om normal nu ar fi putut-o anticipa.

”Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu 12 ani că aveam să mă căsătoresc cu un om al străzii, alcoolic, i-aș fi spus că e nebun. Dar asta s-a întâmplat.

Aveam 30 de ani, eram singură și aveam o carieră de succes ca scriitor… atunci m-am îndrăgostit de un om al străzii fără venituri, carieră sau… pantofi”, povestește Emmy Abrahamson pentru Daily Mail.

Emmy s-a născut într-o familie suedeză de oameni educați. Tatăl său a fost jurnalist, și scriitoarea își amintește de discuțiile din jurul mesei, din copilărie, în care se vorbea despre politică, literatură și evenimentele aflate la ordinea zilei.

În momentul în care destinul i l-a adus în brațe pe cel hărăzit, Emmy locuia la Viena.

”În septembrie 2006 am plecat la Amsterdam pentru câteva săptămâni. Într-o seară de duminică stăteam pe o bancă dintr-o piață aglomerată din centrul orașului, așteptând un prieten, când un bărbat s-a apropiat de mine.

M-a întrebat cât e ora și i-am răspuns, deși în fața noastră era un ceas uriaș. Hainele lui erau murdare, și avea părul prăfuit. Căra cu el o valiză în care ținea sacul de dormit, un pulover și o bere. Am început să vorbim și am râs de câteva ori”, spune Emmy.

După doar 10 minute, prietenul așteptat de Emmy a sosit și ea a fost nevoită să plece, nu înainte de a-i propune să se mai vadă.

”Aceeași bancă, sâmbăta viitoare, la ora trei”, i-a spus bărbatul, iar atitudinea sa a nedumerit-o pe Emmy: ”Cum este posibil să fie atât de sigur pe el?”, și-a spus femeia.

”Ne-am întâlnit și ne-am petrecut următoarele șase ore împreună, plimbându-se prin Amsterdam. Așa am aflat că pe el în cheamă Vic, că s-a născut în Polonia, dar a trăit în Canada, avea 25 de ani și și-a dorit să călătorească în Europa. (…) Când a rămas fără bani, singura soluție pe care a avut-o a fost să trăiască pe străzi”, a continuat Emmy.

La scurt timp, Emmy a fost nevoită să se întoarcă acasă, dar i-a lăsat numărul de telefon – deși, logic nu prea avea de ce, fiindca tipul nu avea telefon și nici bani .

”M-am întors la Viena și m-am întrebat dacă o să-l mai văd vreodată. Trei săptămâni mai târziu, într-o luni, când voiam să mă apuc de muncă, am primit un telefon. ”Sunt aici”, mi-a spus. Era Vic. A câștigat bani muncind pe unde a apucat și și-a cumpărat un bilet de tren către Viena… De atunci am fost mereu împreună.

După doi ani ne-am căsătorit în prezența ambelor familii, iar alți peste alți doi ani au venit pe lume gemenii noștri. Vic este acum un inginer mecanic și locuim în vechea casă a familiei mele din Suedia. Nu doar că am ajuns să am cel mai amuzant soț, dar gemenii mei nu puteau să aibă un tată mai iubitor de atât”, condensează povestea Emmy.

Drumul către fericire nu a fost ușor. Vic era alcoolic și a renunțat cu greu la vechiul său obicei. Iar când s-a reapucat de școală, cei doi au avut probleme grave cu banii.

”Primii șase ani ai relației noastre nu au fost ușori din punct de vedere financiar, deoarece Vic studia toată ziua și doar eu puneam pâinea pe masă. Cărțile mele nu îmi aduceau foarte mulți bani, iar după ce gemenii au venit pe lume, situația s-a înrăutățit”, a povestit Emmy, care a completat că după ce s-au căsătorit, ea a pierdut mai mulți prieteni, care nu l-au acceptat pe Vic.

Emmy mai spune că deși mulți consideră că ea l-a salvat pe Vic, situația a fost exact invers.

”El mi-a arătat că poți să trăiești cu zâmbetul pe buze în fiecare zi. În aproape toți cei 12 ani de relație am devenit mai calmă, mai înțelegătoare și mi-am dezvoltat sensul umorului.

El m-a mai învățat cum să sparg o mașină (dacă rămân în afara ei!) și mi-a deschis ochii despre oamenii străzii – o lume pe care am ales mereu să o ignor”, a mai declarat ea pentru publicația britanică.

Emmy a mai declarat că Vic i-a spus că ea a fost prima persoană care a crezut în el.

”Și doar de asta ai nevoie. Doar să îi spui cuiva ”cred în tine” poți să-i schimbi viața. Uneori doar o privire în ochi, un zâmbet și un simplu ”bună” spus cuiva ar putea să-i schimbe viața. Sau să ți-o schimbe ție. Ai putea astfel să-ți întâlnești Prințul Fermecător”, conchis soția lui Vic.

Cei doi au fost subiectul unei emisiuni de televiziune, iar comentariile ironice ale telespectatorilor s-au revărsat pe pagina de Facebook – ”Manchester e plin de homeleși, sper ca anul ăsta să-mi găsesc și eu norocul de Valentine’s Day”, ”Eu, măritată cu un homeless? Un bărbat locuind sub un tufiș de barbă. Dacă ajung să fiu atât de disperată după un bărbat, împușcați-mă!”, sunt câteva dintre ele.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs