Mihaela Tatu, despre cum televiziunea i-a distrus sănătatea: Nu mă așteptam să se năruiască tot

Mihaela Tatu a fost una dintre cele mai populare prezentatoare tv din România, dar s-a retras din televiziune, brusc, în urmă cu mai mulți ani.

Invitată în podcastul lui Mihai Morar ea a făcut o serie de mărturisiri despre viața sa, despre nemulțumirile aduse de profesie, de implicațiile pe care le are depresia în starea generală de sănătate a organismului. 

Mihaela Tatu a fost întrebată dacă toate problemele ei de sănătate au avut legătură și cu cariera ei din televiziune.

”Sunt convinsă că da pentru că… apropo de comunicare și de conversație, am avut o lungă perioadă de timp, conștient sau inconștient pentru că acum știu despre ce este vorba, comunicare pasivă, în care am tăcut chiar dacă am fost nemulțumită și m-am dus acasă și am povestit: ”nu-mi place!

Asta e împotriva principiilor mele! Nu e OK ce fac! Dar nu pot să înșel încrederea cuiva care a mizat pe mine, a avut încredere. Nu pot să zic nu. Merg mai departe într-o zonă care nu-mi aduce satisfacții, dar rămân acolo.

Nu aveam doar un nume de întreținut. Eram singura femeie care avea trei femei de întreținut și cu sora mea, patru.

Mama era bolnavă acasă, la Brașov, trebuia să am grijă de ea, Ioana era la a doua facultate și sora mea, Dumnezeu s-o odihnească, avea și ea nevoie de sprijinul meu.”

Mihaela Tatu a confirmat că dispariția ei de pe micul ecran a avut legătură și cu problemele ei de sănătate.

”A fost o perioadă grea, dar am făcut față. Se zice că Dumnezeu îți dă și dă celui care poate duce. Eu le-am dus, însă s-au regăsit în câmpul fizic.

Genunchiul. Ruptură de ligament încrucișat și menisc. Atunci am avut și depresie. Atunci am simțit ce înseamnă…

Acum se vorbește despre prezenteism, adică să te duci la serviciu chiar dacă ești bolnav, să te duci la serviciu și să stai mai mult chiar dacă ești doar o prezență fizică, mintea ta să nu fie acolo. (…)

Ăla a fost începutul pentru că nu mă așteptam ca într-o fracțiune de secundă să se năruiască tot. (…)

Dintr-odată n-am mai putut să fac nimic. Ăla a fost momentul în care am început să mă gândesc că ajunge. Prea am trăit ca o fântână arteziană, în afara mea. Dar asta după ce am trecut prin depresie.

Atunci m-am apucat de yoga și am dus-o așa din 2006 până în 2011 și atunci am hotărât să iau o pauză”, a mărturisit Mihaela Tatu în podcastul lui Mihai Morar.