3dots.ro

Un olandez care trăiește de 8 ani la București: ”Să emigrez în România a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată”, spune 

Un olandez care trăiește de 8 ani la București: ”Să emigrez în România a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată”, spune 

Probabil că lui Nico Hilderink un olandez în vârstă de 37 de ani, crescut în Winterswijk și Borne, nu i-a trecut niciodată prin cap că se va muta definitiv în România și, după opt ani petrecuți în București, să considere că aceasta a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată în viață, relatează cotidianul olandez Algemeen Dagblad.

Și-a cunoscut viitoarea soție jucând World of Warcraft

Nico Hilderink și-a cunoscut viitoarea soție, o româncă, Lavinia, în timp ce se juca online World of Warcraft unul împotriva celuilalt online. În ciuda confruntării din joc, cei doi au simțit că între ei se naște o relație de dragoste pe care au confirmat-o în mod oficial, căsătorindu-se în 2019.

”Partea frumoasă despre jocuri este că atunci când joci un astfel de joc pe calculator, întâlnești participanți din toată lumea. De exemplu, acum vreo zece ani am întâlnit un grup de jucători români. Era și Lavinia acolo. Ea este cu doi ani mai mică decât mine. Am început să vorbim prin Skype în afara jocului și a fost foarte bine.

Relația mea se terminase și m-am gândit: de ce nu plec în vacanță în România? Am făcut asta în septembrie 2014 și atunci am cunoscut-o pentru prima dată pe Lavinia. Am avut o relație la distanță timp de un an, dar asta nu a mai contat până la urmă. În noiembrie 2015 m-am mutat la București și am început să trăim împreună”, povestește olandezul.

De ce nu s-a mutat soția lui în Olanda, ci a venit el la București

Reporterul cotidianului olandez a fost curios să afle de ce nu s-a mutat Lavinia în Olanda, ci a plecat Nico la București.

”Pentru că atunci am estimat că mi-ar fi mai ușor mie să-mi găsesc un loc de muncă în România, decât pentru Lavinia să-și găsească de lucru în Olanda. Și s-a dovedit a fi adevărat. Am avut o poziție comercială la o companie din Haaksbergen și am putut să lucrez în București în departamentul de customer service al Mood Media, o companie americană care consiliază magazinele despre cum să îmbunătățească experiența clienților cu, de exemplu, imagini video, muzică și parfum”.

Nico Hilderink povestește că a fost promovat de câteva ori și acum consiliază clienții despre cum echipele și sistemele pot funcționa mai eficient. L-a ajutat faptul că limba vorbită la job e engleza și în același timp se bucură că în aceeași firmă ucrează și soția lui, Lavinia, în departamentul financiar.

Nico dezvăluie că viața în România este una pe placul lui.

”Românii sunt oameni calzi, prietenoși și ospitalieri, iar Bucureștiul este la fel de modern și aglomerat ca și alte capitale europene. Dar în mediul rural ceasul pare să se fi întors cu 50 de ani, încă mai vezi în mod regulat fermieri cu cal și căruță, încărcând fânul cu furci.

România are și o natură grozavă, este într-adevăr o țară frumoasă. Este adevărat că aici trebuie să ai mai multă grijă de tine decât în ​​Olanda. De exemplu, spitale de stat învechite și clinici private moderne, același lucru este valabil și pentru școli. Diferența dintre bogați și săraci este mai mare aici decât în ​​Țările de Jos”.

Olandezul mai spune că își vizitează țara natală cam o dată pe an, părinții și sora lui locuind în Twente.

”Ceea ce îmi lipsește cel mai mult este natura lui Twente. Că poți merge cu bicicleta de curse în Germania, pe drumurile de țară. Ciclismul este mult prea periculos aici în București. Ne deplasăm cu transportul public. Dar nu îmi este dor de casă. De fapt, emigrarea în România este cea mai bună decizie pe care am luat-o în viața mea până acum!”

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs