Ovidiu Cuncea, între viața de actor și cea de preot: ”Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște”

Ovidiu Cuncea, între viața de actor și cea de preot: ”Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște”

În vârstă de 56 de ani, Ovidiu Cuncea e actor la Teatrul Național București și, în paralel, s-a dedicat bisericii, fiind preot. El a vorbit despre cum reușește să țină post negru, să facă rugăciuni, dar are și să urce pe scenă.

”Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște”

În urmă cu ceva timp, Ovidiu Cuncea, invitat al unei emisiuni la Prima TV, Ovidiu Cuncea a povestit cum s-a apropiat de credință.

”Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște. Eram în 1994, atunci am intrat la seminarul teologic, dar eu am mai dat și în 1983, dar am picat… atunci era și o perioadă foarte ciudată.

Toată lumea voia să te îndepărteze de teologie. Era destul de complicat, atunci când am dat examen a fost o chestie de curaj, de revoltă, eu eram între teatru și teologie… Apoi mulți colegi au făcut teologie, printre care și Silviu Biriș, atunci era ca o chestie pe care o făceai cu mare curaj.

Știu că s-a făcut sedință publică să mă dea afară din UTC și da, m-au dat afară. Pe tata care lucra în Libia l-au chemat și l-au luat la întrebări. Tata a zis atunci că soția a decis, că el nu știa nimic, totul ca să salveze situația. Toată viața mea am avut dilema de a mă hotărî între teatru și teologie.”, a declarat Ovidiu Cuncea la Prima TV.

”Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos”

Ovidiu Cuncea a dezvăluit și un moment inițiatic, în care spune că i s-a arătat Maica Domnului.

”A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și… stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.

Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica.

Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică. Acum m-am gândit că mai am. Mi-e frică ca nu cumva să nu mai am bucuria clipei pe care o trăiesc. Să cunoști majoritatea lucrurilor și să nu te mai bucuri.”, a spus preotul Ovidiu Cuncea.

”Chiar dacă am două spectacole, sper să fiu cu mintea lucidă”

Invitat la Antena Stars, Ovidiu Cuncea a vorbit și despre modul în care reușește să îmbine cele două laturi ce par diametral opuse ale vieții sale, în special în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale.

”Țin post negru până sâmbătă noaptea când slujesc, adică beau numai apă. Chiar dacă am două spectacole, sper să fiu cu mintea lucidă, și mai lucidă decât este. Sper ca postul să mă ajute, dar o să vedem.

Energia, în general, corpul are mâncare destulă ca să reziste șapte zile cat țin eu post negru cu ușurință, apoi sunt niște etape. 7, 21 de zile, și apoi începe să fie din ce în ce mai greu.

Părintele cu care eu slujesc la biserică a ținut 40 de zile anul trecut, de Paște. Slăbise vreo 30 kilograme”, a declarat Ovidiu Cuncea la Antena Stars.

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories