3dots.ro

O învingătoare! Paralizată în urma unui accident, și-a împlinit visul de a deveni medic: ”Mi-am plâns de milă de foarte puține ori”

O învingătoare! Paralizată în urma unui accident, și-a împlinit visul de a deveni medic: ”Mi-am plâns de milă de foarte puține ori”

Bianca Alexandra Spînu este medic specialist radiolog în cadrul Spitalului de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” din Iași, deși un grav accident de circulație a țintuit-o într-un scaun cu rotile.

La doar 19 ani, în urma unui grav accident de mașină, Bianca Alexandra Spînu a aflat că va rămâne paralizată pentru tot restul vieții.

”Într-o curbă a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. Prietenul meu a murit pe loc și apoi eu (cu răni grave – N.R.) și au mai fost niște leziuni mai puțin severe la ceilalți prieteni”, povestește Bianca Alexandra Spînu.

În urma leziunilor grave, ieșeanca a suferit multiple complicații, iar o tromboflebită  a împiedicat-o să facă mișcare și, implicit, recuperare.

”Mi-am plâns de milă de foarte puține ori, iar atunci a fost din cauza faptului că nu puteam să depășesc anumite piedici ridicate de societate, dar de multe ori determinarea s-a născut în lacrimi.

Ultimele dăți când mi-au dat lacrimile au fost când am văzut imaginile cu Papa Francisc singur, rugându-se într-o Piață San Pietro goală”, își amintește Bianca Alexandra Spînu.

După 13 ani de studii și multe sacrificii, Bianca Alexandra Spînu a reușit să-și împlinească visul, devenind medic specialist radiolog, asumându-și cu toată seriozitatea și greutățile, dar și responsabilitățile de vocației alese.

Atunci când s-a produs accidentul, Bianca era studentă în anul I la Facultatea de Medicină Dentară din Iași, iar ulterior s-a transferat la Medicină Generală, conștientă fiind că nu va putea profesa ca medic stomatolog într-un scaun cu rotile.

”Am avut o discuție cu mama, pe targă, foarte aproape de momentul accidentului, și am întrebat-o ce voi face eu cu facultatea. Și mama mi-a spus: nu-ți face griji, vom face tot ceea ce visezi. Asta m-a impulsionat”, rememorează Bianca Alexandra Spînu.

Dependența de un scaun rulant, respectiv de un membru de familie nu a împiedicat-o să-și continue studiile pentru că înălțimea visului său de la început nu a avut limite.

În prezent, este medic radiolog și este apreciată de colegi pentru devotamentul său. S-a întors să facă bine acolo unde a primit bine, la spitalul unde a fost pacientă – Spitalul de Neurochirurgie din Iași, curioasă de tot ce presupune și ce trebuie să îndeplinească profesia de medic.

”Am devenit primul medic rezident radiolog utilizator de scaun rulant din România. Sunt mândră de asta pentru că a însemnat multă muncă și multe sacrificii din partea familiei mele și nu cred că voi putea să mă revanșez vreodată față de ea. Acum, încerc să îmi câștig independența astfel încât să simt că îi eliberez măcar puțin”, adaugă Bianca Alexandra Spînu,

Toți cei care o cunosc  spun că este unul dintre oamenii pentru care ambiția și voința sunt literă de lege.

„Vine în fiecare dimineață la spital cu mașina personală, iar portarul o ajută în fiecare dimineață să fie așezată în scaunul cu rotile”, spune Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Nu a fost privilegiată cu ceva anume și a reușit să-și transforme cumpăna vieții sale în cea mai mare reușită.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU