Dragoste în vremea coronei. Doi octogenari din ţări vecine se întâlnesc zilnic la graniţă 

Autor:

Data:

Doi octogenari vecine demonstrează că sentimentele umane nu țin cont de restricții sau de granițe – cei doi se întâlnesc zi de zi la punctul de frontieră, acum închis, dintre Germania şi Danemarca, păstrând distanţa recomandată, pentru a sta de vorbă, scrie Deutsche Welle.

Cei doi povestesc că s-au cunoscu în urmă cu doi ani, cu totul întâmplător. Amândoi erau văduvi și dornici de a avea alături un suflet.

De atunci, au fost nedespărţiţi zi de zi, au plecat împreună în excursii, în croaziere pe Dunăre şi pe Rin.

Totul până în data de 14 martie, ziua în care Danemarca şi-a închis graniţa cu Germania.

După ce și-au vorbit ore întregi la telefon, cei doi octogenari au descoperit că nu le e de ajuns, și au hotărât să se întâlnească în fiecare după-amiază la punctul de frontieră Aventoft.

La întâlnire, Inga vine cu maşina, iar Karsten cu bicicleta electrică. Fiecare dintre ei îşi aduce câte un scaun de acasă şi stau zi de zi împreună, fiecare pe partea cealaltă a barierei de la punctul de frontieră Aventoft.

Cei doi stau la poveşti ore întregi, beau împreună cafea adusă în termos, îşi împart biscuiţii şi iau prânzul împreună, pregătit de Inga şi adus la pachet. 

Păstrează distanţa recomandată de specialişti, evitând orice îmbrăţişare sau strângere de mână deasupra barierei. ”E trist, dar nu putem schimba situaţia“, spune Inga.

Cei doi sunt optimiști și visează la alte călătorii pe care le vor face împreună, după ce va trece epidemia şi se vor redeschide graniţele. 

Leave a Comment