Suferințele din copilărie ale lui Peter Dinklage: «A fost pus într-o mașinărie care l-a tras de mâini și de picioare, pentru a ajunge la dimensiuni normale»

Suferințele din copilărie ale lui Peter Dinklage: «A fost pus într-o mașinărie care l-a tras de mâini și de picioare, pentru a ajunge la dimensiuni normale»

Atât Peter Dinklage, actorul devenit cunoscut după rolul interpretat în celebrul serial Game Of Thrones, cât și familia lui, au preferat să rămână în penumbră în ceea ce privește viață lor privată.

Totuși, mama lui și prietenii au acceptat să povestească, în exclusivitate pentru The Sun, câteva din momentele grele peste care Peter a reușit să treacă.

“A fost tratat că un ciudat la școală, din cauza felului în care arată. A fost diagnosticat  cu anchondroplastia, o formă obișnuită de nanism”, a povestit unul dintre prieteni.

La o înălțime de 1,34, pe care a atins-o la maturitate, Peter este singurul “pitic” din familie, dar mama, Diane, își reamintește că, încă de mic, a avut ambiția de a nu se lasă afectat din cauza acestei afecțiuni.

În ciuda atitudinii lui pozitive, actorul a trecut prin momente de cosmar în copilărie, din cauza încercărilor bizare ale unor medici de a-l “transforma” într-un om cu înălțime normală.

Diane, fosta profesoară de muzică, povestește: “Când l-am născut, în urmă cu 48 de ani, știam că este ceva în neregulă cu bebelușul meu, dar fără să știu ce anume. Doctorul nu era sigur că este vorba de nanism”.

“Și tocmai din cauza nesiguranței diagnosticului, a fost supus unor încercări teribile, era pus într-o mașinărie, care-l trăgea de mâini și picioare, pentru a ajunge la dimensiuni normale”.

De-abia când a ajuns la varsta la care trebuia să meargă, medicii i-au stabilit diagnosticul corect, o tulburare genetică în care trupul îi creștea în mod normal, dar mâinile și picioarele rămâneau mici.

Mama lui Peter mai spune: “Nu există internet pe vremea aceea, nu știam prea multe despre această afecțiune. Văzusem astfel de oameni numai în filmul Vrăjitorul din Oz și pe la circuri”.

“Am fost, cu el, la cei mai buni specialiști în genetică din țară, a suferit chiar o operație la picioare, pentru a I le îndrepta.

Dar am înțeles atunci că, dacă medical nu este nimic de făcut, trebuie să-I facem noi viață mai ușoară. Peter avea voie să se urce pe dulapurile din bucătărie, pentru a avea acces la cutiile cu cereale, zahăr sau orice altceva își dorea”.

În ciuda staturii sale mici, Peter nu s-a plâns niciodată că a fost hărțuit, la școală, de vreun copil.

Fosta lui profesoară de la Școală Catolică din Morristown, nu are decât cuvinte de laudă pentru el, pentru că a știut întotdeauna ce să răspundă și cum să se comporte cu colegii care încercau să facă haz de el.

“Peter se comporta că și cum n-ar fi avut handicap. Era încrezător în forțele proprii, deși nu cred că i-a fost ușor. Unii dintre copii îl priveau că pe un ciudat, dar întotdeauna știa ce și cum să spună. El voia să fie recunoscut pentru adevărată lui valoare”, a povestit profesoară pentru The Sun.

Drept pentru care a refuzat întotdeauna să joace în roluri care l-ar fi pus în inferioritate, de elfi și spiriduși și și-a clădit o carieră solidă la Hollywood, chiar dacă nu i-a fost deloc ușor.

“Când i-a fost oferit rolul din Game of Thrones, Peter nu a dat nicio audiție, a fost primul actor chemat din toată distribuția”, povestește cu mândrie mama lui.

Dinklage este căsătorit cu Erica Schmidt, director de teatru, și are doi copii. Diane mai spune că Peter a fost mereu un tip discret și că nu și-a dorit niciodată să ajungă model pentru oamenii care suferă de nanism. „Dar asta este”, a afirmat ea.

Un medic ATI de la Institutul ”C.C Iliescu” din București s-a sinucis

Un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București a murit vineri dimineață. Doctorul avea 58 de

Un tânăr de 23 de ani a murit într-un salon de tatuaje dintr-un mall din Timișoara

Un tânăr în vârstă de de 23 de ani, client al unui salon de tatuaje dintr-un mall din Timişoara, a încetat din viață, vineri, după

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea

O pisică gestantă a venit singură la ușa unui spital veterinar, pentru a cere ajutor – video

La spitalulul veterinar Arcadia Vet din Iași s-a petrecut un eveniment neașteptat, care demonstrează că, în ciuda reținerilor pe care le manifestăm, animalele sunt mult

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon: ”Nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI. Decesele nu puteau fi evitate”

Într-o declarație de presă, managerul Spitalului Sf. Pantelimon din București, Bogdan Socea, a declarat că primele date arată că nu au existat nereguli în privința

Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

După ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria, un localnic din comuna Dragotești, județul Gorj, și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă

Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în august 2023 de către Vlad Pascu care se urcase drogat la volan, a declarat,

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de decese suspecte în secţia ATI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au demarat o anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon care va cerceta veridicitatea unei sesizări cu privire la un

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul jucător de fotbal american și actor O.J. Simpson a murit la 76 de ani, fiind bolnav de cancer, scrie ABC News. ”Tatăl nostru, Orenthal

Akebono, marele campion la sumo, a murit la 54 de ani

Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei, a încetat din viață la 54 de ani. În urma sa au rămas soția și