3dots.ro

Obsesia lui Petter Sellers pentru Sophia Loren

Obsesia lui Petter Sellers pentru Sophia Loren

Chiar şi la 86 de ani, Sophia Loren rămâne una dintre cele mai interesante femei din lume, însă în tinereţe, frumusețea sa a făcut multe victime.

Unul dintre bărbaţii care au renunţat la tot pentru ea, chiar şi la familie, a fost Peter Sellers, la fel de cunoscut în epocă. Numai că, din păcate, diva italiană nu simţit niciodată la fel.

Povestea a început în 1960, atunci când Petter Sellers a primit rolul unui medic indian, dr. Ahmed el Kabir, în comedia romantică ”The Millionairess“, o ecranizare a piesei cu acelaşi nume scrisă de George Bernard Shaw.

Sellers nu a fost deloc interesat de rol până nu a aflat că Sophia Loren va fi partenera sa.

În timpul filmărilor, cei doi au devenit foarte apropiaţi, numai că fiecare privea relaţia din alt unghi. Loren vedea doar o camaraderie puternică, în timp ce Seller a renunţat la tot, la familie, copii, mariaj şi şi-a declarat dragostea pentru Sophia chiar în faţa soţiei sale.

Sellers devenise atât de obsedat de actriţa italiană încât, într-o noapte, s-a dus în camera fiului său de doar şase, l-a trezit şi l-a întrebat: ”Crezi că ar trebui să divorţez de mama ta?“.

Unii apropiaţi ai celor doi cred că  aceştia au avut o aventură, alţii consideră că a fost o relaţie platonică.

Soţia lui Sellers din acea perioadă, Anne Howe, a declarat ulterior: ”Nu ştiu până în prezent dacă a avut o aventură cu ea. Nimeni nu are doar o aventură cu ea“.

În 2004, a fost lansat controversatul film biografic ”The Life and Death of Peter Sellers” (Viaţa şi moartea lui Petter Sellers – N.R., în care e abordat şi acest subiect.

Documentarul amintește că britanicul a avut o adevărată obsesie pentru actriţa italiană şi, cu toate că şi-a părăsit prima soţie şi cei doi copii pentru ea, relaţia nu a fost decât o fantezie delirantă, desfăşurată doar în imaginaţia lui.

Loren a respins în mod repetat avansurile sale şi a rămas căsătorită cu producătorul Italian Carlo Ponti. Loren şi Ponti s-au căsătorit în 1957, deşi între ei era o diferenţă de 22 de ani şi au rămas căsătoriţi până la moartea lui Ponti, în 2007, la 94 de ani.

La sfârşitul vieţii, Sellers a vorbit despre regretele sale legate de această perioadă. După ce a suferit mai multe atacuri de cord, el a mărturisit că regretă enorm durerea pricinuită celor din jur, inclusiv neplăcerile cauzateSophiei Loren, din cauza obsesiei sale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs