3dots.ro

Povestea omului cu cel mai ridicat coeficient de inteligență, care a ales să fie doar asistent universitar

Povestea omului cu cel mai ridicat coeficient de inteligență, care a ales să fie doar asistent universitar

Născut la 7 martie 1962, Kim Ung-Yong  este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligență cunoscut, fiind înregistrat în Guinness Book of World of Records cu un IQ de 210. Regretatul savant Stephen Hawking avea 160…

El a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv, vorbea japoneză, engleză, germană – pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile. La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.

A fost invitat la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la 4 până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat la NASA, în Statele Unite,  unde a terminat studiile universitare.

În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat… asistent universitar la o facultate din provincie.

Întrebat de jurnaliști de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii:

”Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează.

Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs