Povestea tânărului abandonat lângă un tomberon devenit inventator: Mi se spunea «copilul din gunoaie»

06 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Povestea de viață a lui Freddie Figgers a început lângă un tomberon, locul în care a fost abandonat la doar două zile de la naștere.

Povestea tânărului abandonat lângă un tomberon devenit inventator: Mi se spunea «copilul din gunoaie»

La 31 de ani de la acel moment, Freddie Figgers poate spune că a reușit în viață: este milionar, după ce a patentat și vândut mai multe invenții în domeniul tehnologiei, scrie BBC.

Figgers a aflat adevărul despre originile lui când avea 8 ani. L-a întrebat pe tatăl său, Nathan, despre momentul nașterii sale – și nu a putut uita niciodată răspunsul primit.

”Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu și Betty Mae (mama adoptivă - N.R.), nu am vrut să te luăm în asistență maternală și te-am adoptat, iar tu ești fiul meu”, își amintește el.

Freddie fusese găsit abandonat lângă un tomberon dintr-o zonă rurală din Florida. Se născuse abia de două zile.

”Când mi-a spus asta, m-am gândit că sunt un gunoi și m-am simțit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr și mi-a spus:„ Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată””, spune tânărul.

Nathan Figgers era muncitor, iar Betty Mae Figgers lucra la fermă. Locuiau în Quincy, o comunitate rurală cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei și aveau 50 de ani atunci când l-au adoptat pe Freddie, în 1989.

Deja crescuseră mulți copii în asistență maternală, cei doi au decis să-l adopte pe Freddie. Freddie spune că i-au dat toată dragostea pe care și-o putea dori, dar alți copii din Quincy erau răi cu el.

”Copiii să mă hărțuiau și îmi spuneau «copilul din tomberon» sau «copilul din gunoaie», «ești murdar». Coboram din autobuzul școlar și uneori copiii mă aruncau într-un coș de gunoi și râdeau de mine,” spune Figgers.

Pentru tânărul inventator, părinții săi adoptivi au fost niște eroi.

”L-am văzut pe tatăl meu ajutând mereu oamenii, oprindu-se pe marginea drumului și ajutând străini, hrănind persoanele fără adăpost. M-au ajutat să devin ceea ce sunt”, spune el.

De altfel, lui Nathan i se datorează prima invenție a tânărului. Când tatăl său adoptiv s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a început să dispară de acasă, Figgers și-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmărire prin GPS implantat în talpa pantofilor.

După ce Nathan a murit, tânărul a reușit să-și vândă invenția cu 2,2 milioane de dolari.

Tot după o experiențe personală, atunci când o rudă a murit în urma unei come diabetice, Figgers a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, asfel încât familia să poată fi alertată și să poată chema o ambulanță. Avea 22 de ani.

Pentru că în Florida rurală oamenii aveau probleme cu semnalul de telefon și foloseau încă internet prin dial-up, Figgers și-a înființat propria companie de telecom, devenind cel mai tânăr proprietar din domeniu – și singurul afroamericn. A fost nevoie de 394 de solicitări pentru a obține licența.

Figgers s-a căsătorit în 2015 și are o fetiță. Întrebat ce sfat i-ar da, el a spus: ”Nu lăsa împrejurările să decidă cine ești. Nu renunța niciodată, indiferent câtă răceală îți arată lumea”. El mai spune că ar vrea ca fiica sa să aibă un impact pozitiv asupra fiecărui om pe care îl întâlnește, la fel cum a făcut tatăl său adoptiv.


CLICK - Follow us on Google News