3dots.ro

Povestea inelului pierdut în America, regăsit după aproape 50 de ani în Finlanda

Povestea inelului pierdut în America, regăsit după aproape 50 de ani în Finlanda

Povestea unui inel pierdut în urmă cu aproape 50 de ani în Statele Unite şi regăsit, de curând, în cealaltă parte a lumii, în Finlanda, face furori peste ocean.

Inelul, un cadou din partea unui tânăr american pentru iubita lui – şi viitoarea soţie – a fost descoperit de un localnic într-un parc din Finlanda.

Nimeni nu ştie, și e greu de crezut că va afla vreodată cineva, cum a ajuns inelul tocmai acolo, dar, după aproape 50 de ani, bijuteria este din nou în mâinile proprietarei de drept, relatează povestea The Guardian.

În urmă cu 47 de ani, Debra – o americancă din statul american Mâine – a primit inelul cadou de la prietenul ei, Shawn, la scurt timp după ce acesta a invitat-o la prima întâlnire.

Era vorba despre un inel de absolvent, gravat cu iniţialele lui Shawn, cel care mai târziu avea să-i devină soţ.

La scurt timp după ce l-a primit cadou, Debra a pierdut inelul în toaletă unui magazin din Portland, după ce-l scosese de pe deget pentru a se spăla pe mâini.

”L-am pus pe marginea chiuvetei. Când mi-am dat seama că l-am uitat, m-am întors… dar nu mai era acolo”, spune Debra McKenna.

Povestea de dragoste a mers mai departe, cei doi s-au căsătorit şi au avut trei copii. În urmă cu trei ani, Shawn s-a îmbolnăvit de cancer și a murit.

Debra nu se aştepta să mai vadă vreodată inelul, dar a fost anunțată de foștii colegi ai soțului său că a fost găsit în micul orășel finlandez Kaarina, de un localnic care l-a descoperit cu ajutorul unui detector de metale, în parc.

Finlandezul a fost curios să afle cui i-a aparținut și a contactat o asociație a foștilor elevi ai instituției de învățământ al cărui nume era gravat pe inel, și astfel a fost identificat proprietarul.

Debra a primit inelul prin poştă, cu câteva zile înainte de Sfântul Valentin, cam în aceeaşi perioadă în care soţul ei a invitat-o pentru prima oară la o întâlnire, în urmă cu 47 de ani.

”În această lume plină de întâmplări negative, e emoționant să vezi că mai există oameni cu suflet, gata să depună efort pentru o persoană necunoscută. Sunt încă mulți oameni buni peste tot în lume și avem nevoie de ei”, a mai declarat Debra McKenna.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs