Povestea tinerei mame din Timişoara care a supravieţuit ca om al străzii, dar a sfârşit ucisă de o deratizare

20 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

Crina şi Teo locuiau, alături de fiul lor, Darius, în vârstă de trei ani, în blocul de pe strada Mioriţa nr.8, din Timişoara.

Povestea tinerei mame din Timişoara care a supravieţuit ca om al străzii, dar a sfârşit ucisă de o deratizare
Soţii Negrulescu alături de Crina (în centrul imaginii) și de băiețelul ei, Darius

Tânăra mamă în vârstă de 29 de ani și-a pierdut viața alături de băiețelul ei de doar trei ani, în urma unei deratizări cu substanțe efectuate cu substanțe interzise folosirii în spații locuite.

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, băiețelul a ajuns, intoxicat, la Spitalul de Copii ”Luis Ţurcanu“, unde a murit. În aceeaşi zi, a murit şi un bebeluş de nouă zile, care locuia în același bloc.  Două zile mai târziu, luni, 18 noiembrie 2019, a ajuns la spital şi Crina, medicii nereușind să-i salveze viaţa nici ei. Teo a fost şi el internat la spital, unde se află şi astăzi, dar viaţa lui nu este în pericol.

Povestea de viață a tinerei mame este una cu adevărat impresionantă. Crina a fost mult timp un ”om al străzii, suferinţele prin care a trecut în copilărie, dificultatea vieţii lipsite de hrană şi de un acoperiş deasupra capului, modul în care a fost tratată pe stradă, femeie fiind, au marcat-o profund, dar nu s-a lăsat îngenunchiată de viaţă.

Și reușise, în prezent lucra ca femeie de serviciu la un restaurant din Timişoara, și făcea liceul la „seral“, își întemeiase o familie, era o mamă fericită...

Psihologul Paul Negrulescu, preşedintele Asociaţiei Psihologilor Creştini din România (APSR), unul dintre cei care s-au ocupat cândva și de cazul Crinei, consideră că reabilitarea ei este un adevărat miracol..

Pe vremea când locuia sub cerul liber, Crina mergea la centrul de zi ”Mana“, unde primea o masă caldă, putea face un duş, apoi se întorcea pe stradă. Moartea surorii ei mai mici, după ce a căzut de pe scara de incendiu a unui cămin în timp ce se juca, a marcat-o profund pe Crina.

”Nu cred că ne este dat nouă, ca oameni, să vedem prea multe miracole în umblarea noastră pe acest pământ. Nu vreau să sune blasfemiator, dar mi se pare că sintagma «părăsită de oameni, femeie a durerii, obişnuită cu suferinţa» descrie cel mai bine imaginea pe care o aveam eu despre Crina în urmă cu câţiva ani“, susţine Ana Negrulescu, soţia psihologului.

Ana şi Paul Negrulescu trăiesc de aproximativ cinci ani în Noua Zeelandă, iar în vara anului 2018 au venit în vizită în ţară și plimbându-se prin Complexul Studenţesc, zona în care se află şi strada Mioriţa, au reîntâlnit-o pe Crina.

”Nu am recunoscut-o, în prima instanţă. Mai apoi, nu m-am putut opri din plâns când am văzut ce bine arăta. Am povestit puţin cu ea şi ne-a spus că a «ieşit» de pe stradă, că e căsătorită, are un fiu, Darius, şi că e fericită. Lucra şi făcea liceul la «seral». Era bine, optimistă, plină de viaţă şi extrem de mulţumită cu noua ei viaţă“, a povestit Ana Negrulescu.

Și anul acesta, când au revenit din nou în ţară, soţii Negrulescu s-au revăzut din nou cu Crina, pe soţul şi copilul lor.

”Erau bine. Darius era un copil vesel, vioi şi curios şi i-a adus multă bucurie mamei sale. Crina ne tot spunea cum Dumnezeu, Darius şi soţul ei au scos-o de pe stradă. Darius era «îngerul» ei, pe care Dumnezeu i l-a trimis să îi schimbe viaţa“, a mai spus Ana Negrulescu.

”A fost un miracol revenirea ei, fără nicio exagerare. În fiecare an mă aşteptam să nu mai fie, pentru că dormea afară şi când erau temperaturi negative. Mă rog, dormea în maşini părăsite etc. Dar cel mai important este faptul că a reuşit să iasă de pe stradă, să se mărite şi să aibă un copil. Din păcate, bucura ei în viaţa asta nu a fost prea lungă“, a declarat psihologul Paul Negrulescu.

Vestea morţii Crinei şi a lui Darius i-a şocat şi pe soţii Negrulescu, care au aflat în Noua Zeelandă de tragedia petrecută pe strada Mioriţa din Timişoara.

Paul Negrulescu spune că, în ultima conversaţie pe care a avut-o pe Facebook cu Crina, după moartea băiețelului ei, Darius, acceptase că ”fiecăruia i s-a dat un anumit interval de timp de trăit pe acest pământ“.

”Astea au fost cuvintele ei, şi că trebuie să fie puternică şi să creadă că Dumnezeu o poate scoate şi de aici, chiar dacă în acel moment o durea cumplit plecarea lui“, spune Negrulescu.

La două zile de la moartea copilului, Crina s-a stins la Spitalul Judeţean din Timişoara.

”Mă bucur că Dumnezeu i-a îngăduit Crinei să trăiască o altă viaţă în ultimii ani, una plină de bucurie, speranţă şi optimism. Povestea Crinei şi transformarea din viaţa ei îmi amintesc că există fărâme, crâmpeie de har în realitatea noastră atât de afectată de consecinţele «Căderii». Sunt convinsa că Dumnezeul pe care nu se sfia să ni-l mărturisească nici nouă în conversaţii, nici pe reţelele de socializare, nu s-a sfiit să îi întâmpine cu braţele deschise pe Crina şi pe Darius în Împărăţia Lui“, a conchis Ana Negrulescu. 


CLICK - Follow us on Google News