3dots.ro

‘Ne puneau să căutăm chiștoace, dacă nu găseam, luam bătaie!’ – amintirile unui copil abandonat care astăzi antrenează mințile milionarilor

‘Ne puneau să căutăm chiștoace, dacă nu găseam, luam bătaie!’ – amintirile unui copil abandonat care astăzi antrenează mințile milionarilor

Aproape 300 000 de vizualizari a avut Antonia Fudulu, pe YouTube, cu povestea de viață a lui Ionuț Ungureanu, un tânar cu o carieră de succes, după ce, la 14 ani, a fost abandonat de părinți, împreună cu sora lui de 12 ani.

Pentru a fi prezent la talk-show-ul realizat de Antonia, Ionuț a venit special de la Londra, acolo unde locuiește acum.

Copilăria lui tristă a înduioșat zeci de mii de oameni, care i-au scris, dupa emisiune, invitatului la “Spune-mi CUM!”.

Bătăile erau la ordinea zilei în familia lui Ionuț, care a găsit și o explicație a comportamentului părinților lui, cănd a ajuns la maturitate: ei erau nefericiți și atunci toată ura se revărsa asupra copiilor.

Dormeau de multe ori, când tatăl venea beat acasă, sub pruni, ca să evite un nou scandal. La zece ani, a fost nevoit să renunțe la școală și să lucreze ca zilier în sat.

“Nu aveam bani deloc, tata era și el zilier, muncea în construcții, dar tot ce primea cheltuia pe băutură. Aveam zece ani când mama mi-a spus să mă angajez, ca să avem ce mânca”, povestește Ionuț.

“M-am angajat la o microfermă și aduceam acasă nu bani, ci alimente, pâine, cartofi, ouă, carne, lapte”.

Invitatul Antoniei mai spune că această experiență l-a format, l-a maturizat înainte de termen, a învățat ce înseamnă munca și contravaloarea ei. 

Ionuț și-a iertat părinții, mama lui a murit anul trecut, tatăl este alcoolic.

“Mama a suferit mult și cred că a plecat cu tata și ne-a părăsit pentru că era dependentă de el. Am întrebat-o de multe ori de ce l-a ales pe tata, dar ea începea să plângă”. 

Plecarea părinților

“Eram la ziua unei colege de clasă când ei au hotărât să plece fără noi. Când am ajuns acasa, de la poartă am simțit că e ceva în neregulă, era o liniște care mă speria.

În casă, aveam opaiț, sora mea era într-un colț al camerei și mi-a zis că mama și tata au plecat, am fugit după ei, ne-au speriat câinii și ne-am întors.

Am căutat în gunoaie trei luni până n-am mai putut rezista, vecinii au chemat Protecția Copilului și ne-au preluat”.

Așa își amintește Ionuț perioada în care au realizat că trebuie să se întrețină singuri, se simțeau neiubiți și neacceptați. 

Ionuț a venit la emisiunea Antoniei Fudulu pentru că povestea lui poate deveni un exemplu pentru tinerii care își caută un drum în viață, anumite repere. Ce meserie are acum invitatul realizatoarei emisiunii poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos.

“Spune-mi CUM”, cu Antonia Fudulu…
… este un talk-show ai carui invitați sunt oameni obișnuiți, cu povești tulburătoare de viață, care nu se lasă copleșiți de probleme.

Povestea lui Ionuț a insipirat sute de mii de români.  Antonia a realizat deja două interviuri cu el și urmează al treilea.

“În ciuda traumelor suferite in copilarie, astăzi Ionuț “antrenează” mințile milionarilor. Deși a fost părăsit la varsta de 14 ani și nevoit să devină părinte pentru sora sa mai mică, Ionuț a impresionat sute de mii de oameni prin ambitia lui de a deveni omul pe care l-am cunoscut acum câteva luni”, spune Antonia Fudulu. 

Emisiunea "Spune-mi CUM!, cu Antonia Fudulu" este difuzată în fiecare duminică pe pagina de Facebook a Antoniei Fudulu –  facebook.com/byantonia.ro

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs