3dots.ro

Galați. Povestea jandarmeriței chinezoaice cu accent de moldoveancă 

Galați. Povestea jandarmeriței chinezoaice cu accent de moldoveancă 

Printr-un joc al destinului, Cristina Tudorache a ajuns să fie româncă. Povestea jandarmeriței chinezoaice a fost făcută public de Jandarmeria Română, pe pagina de  Facebook a instituției.

În urmă cu 25 de ani, când s-a născut, părinții săi biologici, chinezi, se aflau în România, la Galați, unde încercau să pună bazele unei afaceri.

Cristina Tudorache a fost a adoptată de o familie de români încă de la naștere. doi oameni extraordinari, care au crescut-o frumos și cărora astăzi le spune ”mamă și tată”, așa cum mărturisește chiar ea.

”Aspectul meu este diferit față de cel al oamenilor din jurul meu, dar asta nu a făcut decât să mă ambiționez mai tare, să muncesc mai mult și să îmi stabilesc obiective mărețe”, spune Cristina Tudorache.

Unul dintre obiectivele pe care și le-a propus l-a atins. A visat de mică să fie cadru militar, să îmbrace uniforma militară, iar în urmă cu aproape doi ani, Cristina a devenit jandarm.

În prezent, ea lucrează la Jandarmeria Galați, unde spune că ”a fost primită cu deschidere, colegii oferindu-i tot sprijinul încă de la început”.

”Pentru mine, portul uniformei militare reprezintă un mod de viață. Pe viitor, îmi doresc să particip la misiuni internaționale, iar prin asta să demonstrez devotamentul față de țara care m-a adoptat și în care mă simt acasă: România”, spune Cristina.

Deși nu a ajuns până acum în țara natală, China, Cristina spune că se simte legată de cultura asiatică și, mai ales, de gastronomie. Îi place mâncarea chinezească pe care o și gătește cu mare plăcerea pentru întreaga familie.

”Mi-am propus, și sper să reușesc, în scurt timp, să învăț limba chineză și să ajung în țara în care am are rădăcinile, unde să vorbesc despre România ca despre locul unde sufletul meu s-a înrădăcinat”, își încheie Cristina povestea.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs