Morgan Freeman impresionat de povestea românului care a supraviețuit orfelinatului de la Sighet - video

06 Oct 2017 | scris de Monica Pavelescu

A ieșit în viață din infernul orfelinatelor românești din perioada comunismului. Este un supraviețuitor!

  • Morgan Freeman impresionat de povestea românului care a supraviețuit orfelinatului de la Sighet  - video

Izidor Ruckel a fost abandonat în căminul de la Sighetu Marmaţiei, după ce părinţii biologici l-au considerat un copil nereușit, din cauza handicapului pe care îl avea la un picior.

S-a născut a doua oară în 1991, când a ieșit în viață din orfelinat, fiind înfiat de o familie din Statele Unite.

A încercat să sublimeze toate traumele trăite publicând o carte autobiografică - ”Abandonat pe viaţă” - în care povestește coşmarul trăit în Căminul Spital pentru Dizabilităţi de la Sighetu Marmaţiei, acolo unde, 500 de copii cu handicap supraviețuiau că într-un lagăr

În 2000, Izidor s-a întors în România, în Maramureş, să-și întâlnească părinții biologici. Deloc împliniți în sentimente, nu o să vă vină să credeți, i-au cerut bani!

Povestea vieții sale a făcut ca Izidor Ruckel să devină unul din subiectele documentarului ”The Story Of Us”, care urmează să fie difuzat de Naţional Geografic, în peste 170 de ţări, fiind intervievat de Morgan Freeman.

”Am fost intervievat de el timp de patru ore, iar apoi am ieşit să luăm prânzul împreună şi să mai stăm de vorbă. El a fost şocat de poveştile pe care i le-am împărtăşit. A fost şocat să vadă pozele şi filmuleţele pe care i le-am arătat. Şi-a amintit reportajele TV din anii ’90, despre orfanii din România”, spune Izidor de întâlnirea cu Freeman

”A vrut să afle cum am reuşit să găsesc dragostea. Şi dacă eu cred că dragostea este cheia pentru ca umanitatea să găsească pacea sau pentru că noi să ne rezolvăm problemele în viaţă. Eu cred că dragostea este foarte puternică, dar că nu funcţionează întotdeauna pentru toată lumea”, a mai spus Izidor.

Morgan Freeman, impresionat de povestea unui roman

SHARE