O femeie care și-a pierdut memoria retrăiește drama despărțirii de soțul ei în fiecare zi

Autor:

Data:

Veronika Mescheryakova, care locuiește în Kazan, Rusia, suferă de porfirie acută, o boală degenerativă produsă de o dereglare a sintezei fracţiunii neproteice a hemoglobinei. Boala este caracterizată de asemenea prin dureri severe și probleme de respirație, relatează metro.co.uk.

În urmă cu câțiva ani, medicii au încercat să oprească evoluția bolii printr-o operație, care nu numai că nu a avut succes, dar i-a agravat starea de sănătate.

În timpul intervenției medicale, Veronika a trecut printr-o moarte clinică, ce a condus la pierderea memoriei de scurtă durată, uitând în fiecare zi tot ceea ce s-a petrecut în precedenta. Boala i-a afectat de asemenea mobilitatea Veronikăi, care a rămas paralizată de la talie în jos.

Veronika, în vârstă de 29 de ani, a fost părăsită de soțul ei în noiembrie 2017, presa locală neprecizând motivul pentru care bărbatul a luat această decizie.

Din cauza bolii de care suferă, care îi afectează memoria, Veronika își așteaptă zilnic soțul de munca, iar mama ei, cu care locuiește, trebuie să-i amintească fetei de fiecare dată că soțul ei a părăsit-o.

Drama este retrăită în fiecare zi, la aflarea veștii c-a fost părăsită de sot, Veronika izbucnește în plâns.

Situația sa a provocat un val de simpatie și compasiune pe rețelele de socializare din Rusia.

P.S. Unele platforme de știri vă vor indica porfiria drept cauză a pierderii memoriei de scurtă durată, ceea ce este o nerozie, atât din punct de vedere medical, cât și al jurnalismului făcut fără niciun fel de verificare a informațiilor preluate…

Leave a Comment