3dots.ro

Român, întors ”la coada vacii“ după 14 ani petrecuți în Anglia: ”Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizați și mai prietenoși în Londra decât acasă, în România”

Român, întors ”la coada vacii“ după 14 ani petrecuți în Anglia: ”Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizați și mai prietenoși în Londra decât acasă, în România”

Se poate spune că Andrei Nicola și-a împlinit destinul în Marea Britanie, unde a emigrat în 2009. La început a fost muncitor necalificat pe șantierele din londoneze, apoi a absolvit o facultate, iar asta l-a ajutat să avanseze rapid în carieră în doar câțiva ani.

În timp a urcat pe scara ierarhică devenind Project Manager, Contract Manager și în cele din urmă Director al unei companii importante care se ocupă cu renovarea și amenajarea  restaurantelor, clădirilor comerciale și birourilor din zona centrală a Londrei.

Și soția lui a a urmat același drum profesional și, familia de români, câștigând destul de bine, și-a permis să își cumpere două proprietăți în Londra.

Originară din Maramureș, familia Nicola,  a realizat însă că viața pe care o duceau în Marea Britanie nu era chiar ceea ce își dorea pentru viitor și, după 14 ani petrecuți la Londra, a decis să se mute la Porumbacu de Jos, în județul Sibiu, unde cu banii obținuți din vânzarea celor două proprietăți au pus bazele unei ferme zootehnice, cumpărându-și vaci de rasă Angus.

”Oricâți bani ai face, niciodată nu îți ajung…”

”Am trăit în Anglia că un rege, am avut două case cumpărate în Londra, mașini de lux la poartă, mă îmbrăcăm cu haine luate numai de la magazinele unor designeri celebri, mergeam în vacanțe scumpe și mâncăm la restaurante de fițe… dar am realizat că eu și soția mea nu aveam nevoie de toate acestea…

Mulți bani aduc multe probleme și mai puțin timp petrecut cu copiii… Oricâți bani ai face, niciodată nu îți ajung și devii un hamster care aleargă continuu pe o roată într-o falsă realitate…

Acum locuim la țară, în România, într-o casă care nu valorează prea mult, am început să conducem mașini simple, ne îmbrăcăm cu haine pe care nu se mai vede brandul și suntem fericiți”, a mărturisit Andrei Nicola.

”Ne-am mutat la țara că să ne creștem singuri legume, să avem niște găini pe lângă casă să mâncam ouă de casă și când facem o supă de pui să fie carne care nu este injectată, carne și alte produse de la localnici cât mai bio sau organice. Plus că ave fermă noastră de Angus și ne luptăm cu sistemul să facem o afacere cu vânzare carne bio.

Nu ne vrem profituri imense. Vrem sa petrecem cât mai mult timp copiii, sa ii învățam adevăratele valori ale vieții.“, mai spune capul familiei Nicola.

Oamenii, mai civilizați și mai prietenoși la Londra

Singurul lucru despre care spun că le lipsește în România este gradul de civilizație din Londra.

Nu ne este deloc dor de banii din Londra si de stilul de viața de acolo. Traiam ca si cum eram tot timpul băgati in priza, stateam ore in sir blocati in trafic, aglomerații, si vedeam cu ochii nostri ca lumea din jur era la fel de stresata ca noi… Nu ne este deloc dor de asa ceva… Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizați și mai prietenoși în Londra decât acasă, în România”, a mai spus Andrei Nicola pentru Anunțul UK.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs