3dots.ro

Povestea românului care îi servește masa Papei Francisc: ‘De două ori pe săptămână mâncăm împreună’ – video

Povestea românului care îi servește masa Papei Francisc: ‘De două ori pe săptămână mâncăm împreună’ – video

Petru Tâmpău, la 37 de ani, este mezinul unei familii numeroase din Adjud. Alături de ceilalți cinci frați ai săi, a fost crescut de o mamă singură. În clasa a X-a s-a simțit destul de responsabil să-și ia viaţa în propriile mâini şi a plecat în Italia, la Roma.

Se întâmpla în urmă cu 20 de ani. S-a angajat ca chelner şi, printr-un concurs de împrejurări, a ajuns la Vatican, unde a fost consemnat chiar trei zile, fără telefon, chiar în timpul conclavului care l-a ales pe Francisc, Papă.

Petru îl serveşte de şase ani pe Papa Francisc și povestea vieții sale a apărut în documentarul TVR ”Românii şi Papa Francisc”.

„Miercurea şi duminica împarte mesele de prânz cu papa. Are o dietă stabilită de medicii de acolo, formată din lucruri simple: orez alb, cu puţin parmezan sau paste albe, peşte, alternate cu multe salate. Nu are voie să mânânce sărat. Îşi aduce aminte numele la persoane. Din primele zile îmi ştia numele meu, al colegului. Este foarte atent la chestiile astea. Mă întreabă mereu ce îmi face familia, copilul”, i-a povestit Petru Irinei Păcurariu.

”E ortodox, nu catolic, însurat cu o peruancă, are o fetiţă şi un băiat, botezat de Papa Francisc şi este, de 6 ani, chelnerul Papei. Venise la întâlnirea cu mine doar ca să îmi spună că nu doreşte să fie filmat…şi a fost exact opusul”, a spus realizatoarea tv.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs