Loredana, șoferiță de TIR în Marea Britanie. Sunt oameni care nu cred că voi putea parca camionul în mod corespunzător

26 Sep 2022 | scris de Cristina Romanescu

Loredana Zainea a plecat din România, din orașul său natal Vulcan, Hunedoara, și s-a stabilit în Marea Britanie, în lDaventry, Northamptonshire (East Midlands).

Loredana, șoferiță de TIR în Marea Britanie. Sunt oameni care nu cred că voi putea parca camionul în mod corespunzător

Jurnaliștii de la Daily Star scriu că Loredana este o femeie frumoasă, talentată și ambițioasă care și-ar fi putut alege orice meserie, dar a ales să fie șofer de TIR.

De cinci ani practică în Marea Britanie această meserie și spune că a știut că nu-i va fi ușor să învingă anumite prejudecăți despre abilitatea femeilor la volan.

”Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion, bărbați, care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie.

Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat.

Când urc în cabină și încep să conduc, ei remarcă imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine.

Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru munca mea”, mărturisește Loredana.

Tânăra româncă le-a spus jurnaliștilor și de unde vine această pasiune pentru șofat.

”Bunicul meu a fost șofer de TIR în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei alături de el", a spus ea.


CLICK - Follow us on Google News