3dots.ro

Povestea familiei de români care s-a întors în țară după 20 de ani: ”Eram foarte speriați, auzisem că e foarte greu“

Povestea familiei de români care s-a întors în țară după 20 de ani: ”Eram foarte speriați, auzisem că e foarte greu“

Povestea de succes unei familii de români care după două decenii petrecute în străinătate a ales să se întoarcă acasă.

Florin și Luminița Câcău s-au cunoscut și căsătorit în Italia. Au muncit acolo 20 de ani ca restauratori de monumente istorice, având contracte chiar și pentru statul italian.

În 2018, atunci când au considerat că au strîns destui bani, s-au întors în România și au investit 80.000 de euro într-o afacere care produce decorațiuni din polistiren.

Atelierul de decorațiuni l-au deschis acasă, în localitatea Gherța Mică, din județul Satu Mare, reușind să implementeze în România un trend popular în arhitectură, acum la mare căutare și printre români.

”Se poate trăi bine și la noi, în România”, au spus entuziști cei doi români care au dat traiul din străinătate pe viața din județul Satu Mare.

”Eram foarte speriați, auzisem că e foarte greu în România. Mai ales cu birocrația. Nu știam ce vom întâmpina. În cazul succesului nostru nu cred că este vorba despre noroc, ci mai degrabă despre implicare. Este foarte important să îți dorești”, a explicat Luminița Câcău.

Soțul său a completat-o ținând să precizeze că într-o afacere ca a lor, pentru a reuși, este nevoie de multă muncă și răbdare.

”Trebuie foarte multă muncă, foarte multă răbdare. Personal, sunt foarte mulțumit. Fiecare casă trebuie gândită. Sunt clienți care știu ce vor, dar sunt și clienți cu care ne punem la masă și le arătăm proiectele noastre. Dar în final toți sunt mulțumiți, asta este bucuria naostră. Cât despre materialele folosite de noi”, explică Florin Câcău.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs