Sadio Mane, nu numai un jucător, ci și un om de un nivel pe care nu-l vor atinge niciodată fotbaliștii români

Un adevărat fenomen la Liverpool, jucătorul de fotbal senegalez Sadio Mane a fost surprins de fotoreporteri folosind un telefon care are suprafața de protecție a ecranului spartă.

Ce e surprinzător în această imagine este faptul că senegalezul în vârstă de 27 de ani câștigă 150.000 de lire sterline pe săptămână la Liverpool, adică 7,8 milioane de lire sterline pe an.

Un act de o modestie rară nu numai printre fotbaliști, susținut și de declarațiile oferite presei de fotbalist.

”Eram înfometat și trebuie să muncesc pe teren. Am supraviețuit unor vremuri grele, am jucat fotbal desculț. Nu am o educație și multe alte lucruri, dar cu ce câștig astăzi îi pot ajuta pe oamenii mei.

Am construit școli, un stadion, am furnizat haine, încălțăminte și mâncare pentru oamenii care sunt într-o sărăcie extremă. În plus, dau 70 de euro pe lună pentru toți oamenii din regiuni sărace ale Senegalului.

De ce aș vrea zece Ferrari, douăzeci de ceasuri de diamant sau două avioane? Ce vor face aceste obiecte pentru mine și pentru lume? Nu am nevoie să afișez mașini de lux, case de lux, călătorii și chiar avioane. Prefer ca oamenii mei să primească puțin din ceea ce mi-a oferit viața.”, a declarat Mane, citat de englezii de la Daily Star.

Dacă e să privim către propria ogradă, cazurile unor fotbaliști români care se dezic de mașini și ceasuri scumpe, de gel și de iubite suprabotoxate, pentru a face gesturi de caritate sunt extrem de rare, ceea ce spune mult despre cultura societății din care provin. Iar exemplul lui Sadio Mane ne poate confirma că suntem chiar și în spatele celei senegaleze.