3dots.ro

Cum e să descoperi, după 60 de ani, că în loc să faci parte dintr-o familie înstărită, ai fost schimbat la naștere…

Cum e să descoperi, după 60 de ani, că în loc să faci parte dintr-o familie înstărită, ai fost schimbat la naștere…

A fost crescut cu greu de cea despre care credea că îi este mamă, într-o mică garsonieră, alături de alți trei frați, în care singurul obiect de lux era aparatul de radio.

La școală a fost nevoit să urmeze cursurile serale, pentru că ziua era nevoit să muncească într-o fabrică, pentru a ajuta la întreținerea familiei. A devenit șofer de camion, nu s-a căsătorit niciodată.

Așa sună, în termeni lapidari, modul în care și-a trăit viața unui japonez de 60 de ani, care a avut neșansa să fie schimbat la naștere cu un alt copil.

În loc să facă partre dintr-o familie înstărită, japonezul a fost nevoit să înfrunte destinul într-o altă casă, la limita sărăciei, crescut de o mamă care și așa lupta din greu să-și întrețină ceilalți copiii, singură, după decesul soțului său.

În tot acest timp, în familia din care ar fi trebuit să facă parte, frații săi au primit educație privată, ceea ce le-a permis absolvirea unor universități de prestigiu și accesul în poziții de conducere ale unor companii, bine remunerate.

Schimbul de copii și de destine petrecut la maternitate a fost descoperit de cei din familia înstărită.

Suspiciunea a plecat de la faptul că trăsăturile fratelui cel mare nu semănau deloc cu cele ale celorlați trei frați și a mai contat și povestea mamei lor despre prima baie pe care i-o făcuse acestuia în maternitate, când a rămas nedumerită de faptul că purta alte haine decât cele aduse de acasă, cu care ar fi trebuit să fie îmbrăcat.

După decesul părinților, cei trei frați au solicitat efectuarea unui test ADN, care le-a confirmat ipoteza și și-au dat de urma ceui înstrăinat după ce au consultat arhiva maternității, dovedindu-se că fratele lor natural fusese schimbat, din greșeală cu un alt copil, născut cu 13 minute mai târziu.

O instanță din Tokyo a decis ca maternitatea să plătească daune în valoare de 38 de milioane de yeni (aproximativ 320.000 de euro). 32 de milioane de yeni (270.000 de euro) îi vor reveni bărbatului, pentru suferința materială și psihologică suferită, iar restul fraților săi biologici.

”Nu mi-a venit să cred. Ca să fiu cinstit, mi-a fost greu să accept așa ceva. Aș fi avut o cu totul altă viață… Mi-aș dori ca maternitatea să poată da timpul înapoi până în ziua în care m-am născut”, a declarat șoferul de camion, citat de The Independent.

”Aș fi dorit să-mi cunosc părinții biologici, să-i întâlnesc, să le vorbesc. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile atunci când le-am privit fotografiile”, a mai adăugat el.

După dispariția celei care l-a crescut, despre care spune că a fost născută pentru a îndura toate greutățile vieții, japonezul este nevoit să aibă grijă și de frații săi non-biologici, mai în vârstă, dintre care unul tocmai a suferit un atac vascular cerebral.

Jurnaliștii britanici menționează că toți cei patru frați, chiar și cel cu care a fost schimbat la naștere, păstrează legături strânse cu cel regăsit peste 60 de ani.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs