Scrisoarea lui Matei către Moş Crăciun: «Te rog să nu ne mai uiţi, eu îmi doresc biscuiţi şi, pentru căţel, un os ca la televizor»

Se apropie Sărbătorile. Un nou prilej cu care demonstrăm că totul a devenit doar o nouă goană nebună prin magazine în cautarea cadourilor, uitând că ar trebui să încercăm să fim mai buni, mai oameni…

Matei, un băiețel în vârstă de opt ani a așternut pe hârtie dorințele sale către Moș Crăciun. Nu i-a cerut jucării sofisticate, un smartphone, o consolă de jocuri sau alte lucruri scumpe, ci doar alimente.

”Dragă Moş Crăciun, 

Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. 

Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. 

Mulţumesc,
Cu drag, Matei”, i-a scris Matei lui Moș Crăciun.

Ca mulţi alți copii din România, viața l-a maturizat mai rapid pe Matei. El provine dintr-o familie în care doar mama lui muncea și aducea în casă salariul de vânzătoare la supermarket, bani pe care se lupta ca soțul său să nu-i cheltuie la jocuri de noroc. 

După 10 ani, femeia s-a hotărât să se rupă din calvarul în care trăia și și-a reclamat soțul, obținând, în urmă cu două săptămâni, un ordin de restricție împotriva soțului.

Mama lui Matei şi-a abandonat locul de muncă de teamă să nu fie căutată de către fostul soţ.

”Cum să nu îţi vină să urli când vezi atâta nepăsare în jurul tău? Matei are şi el vecini, rude. Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa.

Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul de pe Facebook al Nicoletei Ioniță, președinta Asociației Give & Help. 

”Eu îi ştiu de doi ani. I-am ajutat cu diferite bunuri şi cadouri de sărbători. Problemele au apărut încă de acum 10 ani de când s-au căsătorit. El nu a muncit niciodată şi are patima jocurilor de noroc.

Acum mama e hotărâtă să îşi găsească de muncă în altă parte. Are ordine de protecţie şi tot ce trebuie din partea Poliţiei”, precizează Nicoleta Ioniţă pentru cotidianul Adevărul.
 
”Eu i-am zis că măcar Crăciunul să îl aibă mai frumos şi că voi face tot posibilul să aibă parte de asta. În 5 ani de activitate am reuşit să captăm încrederea oamenilor şi pe cel mic l-am rugat să scrie o scrisoare. Asta e ce îşi doreşte el. Este un copil deştept, elev în clasa a II-a. Îşi face lecţii online, ca toţi ceilalţi şi are dispozitiv conectat la internet”, mai spune Nicoleta Ioniţă.
 
Mama lui Matei, în vârstă de 41 de ani, îşi doreşte să îşi reia viaţa, să se ocupe de copil în primul rând, să îi ofere ce nu a putut până acum din cauza soţului. Un Crăciun perfect pentru ei ar fi dacă ar avea alimente şi materiale didactice pentru şcoală.  

________________________

Cei care să doresc să dea o mână de ajutor, o pot face doar în contul Asociaţiei Give & Help cu menţiunea ”Matei”

– RO49BRDE160SV38124331600 ( LEI)

– RO53BRDE160SV48417891600 (EURO)
 
Puteti dona direct cu cardul pe site-ul Asociaţiei, în deplina siguranţă, prin platforma EuPlatesc: http://www.giveandhelp.ro/doneaza-cu-cardul/
 
De asemenea, puteti dona prin paypal –  paypal.me/nicoletaionita, prin Revolut: 0735057386 sau puteţi trimite colete pe adresa Asociaţiei din Strada Zorilor nr 20, Targoviste, Dambovita.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories