3dots.ro

Sharon Stone, despre accidentul vascular cerebral suferit: «Trei ani nu mi-am putut scrie nici numele, mâna mea nu asculta comenzile creierului»

Sharon Stone, despre accidentul vascular cerebral suferit: «Trei ani nu mi-am putut scrie nici numele, mâna mea nu asculta comenzile creierului»

Sharon Stone tinut secret ani de zile ca a suferit un accident vascular cerebral in 2001, in urma caruia a stat la terapie intensiva noua zile si a avut nevoie de doi ani ca sa reinvete sa vorbeasca si sa mearga.

Sharon Stone a acordat un interviu amplu publicatiei online star2.com, in care a vorbit despre aceasta renastere: initial, medicii i-au spus ca are 5% sanse sa supravietuiasca.

“Am ajuns la spital, in 2001, iar doctorul s-a asezat pe patul meu. L-am intrebat daca o sa mor si mi-a zis ca am hemoragie cerebrala. I-am spus ca as vrea s-o sun pe mama, iar el a zis ca e o idee buna, pentru ca e posibil ca foarte curand sa nu mai pot vorbi”.

Diagnosticata cu anevrism, actrita si-a reamintit: “Hemoragia era atat de mare, incat creierul mi-a fost impins catre frunte”. Doctorii au suturat artera cu 22 de puncte de platina.

“A fost nevoie de doi ani pentru ca sangele sa fie absorbit in totalitate. Intregul ADN mi s-a schimbat. Creierul meu nu mai este in aceeasi pozitie in care era, corpul mi s-a schimbat, nu mai am nici aceleasi alergii”, si-a continuat Sharon Stone povestea.

“Am avut insa de castigat un coeficient mai mare de inteligenta emotionala. A trebuit sa invat sa-mi folosesc alte zone ale creierului. Sunt incomparabil mai puternica acum si mult mai directa in exprimare. Asta, de obicei, sperie lumea, dar nu cred ca-I problema mea”, a spus actrita.

“Cand am ajuns acasa, de la spital, abia ma miscam, mergeam mai degraba in varful picioarelor. Imi pierdursem privirea periferica la ochiul stang, nu auzeam cu urechea stanga. Artera s-a rupt cu forta, iar jetul de sange a lovit nervii din zona ochilor si a urechii”, a povestit Sharon Stone.

`’A fost nevoie de ani de zile sa-mi simt din nou piciorul stang. Soldul stang e nesigur si acum. Trei ani de zile nu mi-am putut scrie nici numele, mana mea nu asculta comenzile creierului. Asa ca a trebuit sa reinvat sa scriu si sa vorbesc. Ma balbaiam si nimeni nu intelegea de ce.

Dar apoi doctorul meu, Dr. Hart Cohen, a constatat că aveam mici convulsii, și de aceea am putut prezenta un Oscar cu John Travolta, pentru că a găsit un medicament care a oprit convulsiile si astfel am incetat sa ma balbai. Suntem in 2018 si incă mai iau medicamentele în fiecare seară”, dezvaluie actrita.

Intrebata ce stie acum si nu stia la 40 de ani, Sharon Stone a raspuns: “Nu stiam ca nu poti repara o casatorie care deja e pe butuci. Nu stiam ca, oricat ai fi de devotata si priceputa ca sotie, exista totusi riscul ca mariajul sa se destrame.

Nu stiam ca poti avea un anverism si o hemoragie de noua zile care imi va schimba complet viata. Nu credeam vreodata ca o sa fiu recunoscatoare ca o sa apuc sa-mi sarbatoresc 60 de ani de viata”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs