3dots.ro

Sorin Gadola, de la Untold la Dumnezeu. ”Eram sfidător față de societate, arogant față de valorile care contează și implicit superficial”

Sorin Gadola, de la Untold la Dumnezeu. ”Eram sfidător față de societate, arogant față de valorile care contează și implicit superficial”

Sorin Gadola, fiul unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, mărturisește într-un interviu cum a ajuns de la o viață dominată de haos și de abuz de alcool și alte substanțe, la o viață în care l-a găsit pe Dumnezeu, o poveste de viață a unui alt rătăcit pe drumul Damascului…

Sorin Gadola, unul dintre fondatorii festivalului Untold, a fost condamnat, în 2019, la o amendă penală de 12.000 de lei pentru deţinere de droguri de risc fără drept pentru consum propriu în formă continuată.

În motivarea sentinței se arăta că: ”avea o dependenţă profundă faţă de consumul de canabis, însă s-a limitat la a consuma aceste droguri în spaţii private, respectiv cabanele sale (…), în prezenţa unor prieteni apropiaţi, dar a consumat droguri de risc cu o frecvenţă îngrijorătoare pentru starea sa de sănătate, pe o perioadă lungă de timp“.

La aproape patru ani de la acel moment, viața lui unu s-a schimbat radical: a renunțat la implicarea sa în organizarea festivalului Untold și și-a deschis un centru de sănătate și medicină integrativă unde se practică medicina bioelectromagnetică și biofizică.

Sorin Gadola postează pe Facebook clipuri în care dă sfaturi de viață sănătoasă urmăritorilor săi și poate fi întâlnit la conferințe pe teme religioase.

Într-o mărturisire făcută Life.ro, tânărul povestește cum a reușit să iasă din viața haotică în care se afunda și să-și găsească un adevărat drum în viață.

Gadola povestește despre anturajul pe care l-a avut în adolescență, cel despre care spune că l-a împins către viața pe care a dus-o.

”Un anturaj format din alți tineri care sufereau. Unii mai mult decât mine, alții mai puțin. Era drama în viața fiecăruia, ba că nu era înțeles, ba că avea căutări profunde, ba că se îndoia de tot ce îi oferea societatea.

Aș spune că eram un grup în care împărțeam suferința. Sigur că nu o amelioram, că fără să ieșim din haos nu prea putem să spunem că reducem suferința, dar cumva eram mai înțeles, ne ascultam, făceam prostii împreună, și eram o familie, să zic așa. O familie care mergea înspre gropi, înspre risipirea timpului, a creierului și a corpului nostru”.

Tânărul vorbește și despre modul în care i-au influențat viața banii, despre care spune că ”scot ce are omul mai rău”.

”Banii sunt ieftini din păcate, în sensul că scot ce are omul mai rău, cu mine în frunte, zic. Eu prin asta am trecut și raportându-mă la bani și faimă, am ars aceste etape destul de repede.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, văd acum mai mult decât bani. Sigur că sunt necesari, ba chiar putem ajuta mult prin bani, însă ce am văzut este lucrul următor: niciodată nu se face un ajutor ușor decât dacă nu este superficial.

Când vrei să ajuți cu adevărat un om este nevoie de ceva mult mai măreț decât banii. Este nevoie de timpul și energia ta. Și mai mult, de dragostea ta, de răbdare.

Ultimele două sunt niște virtuți la care ajung foarte rar și mă rog la Dumnezeu să mai pot da dovadă de acestea. Acestea sunt valorile cu adevărat scumpe. Banii sunt ieftini”, spune Sorin Gadola.

Întrebat dacă a  trecut prin momente în care a simțit că este la un pas de moarte, Sorin Gadola a răspuns:

”În numeroase situații. Conduceam cu mașina cu viteză sfidătoare față de viața mea și viețile altora. Nu am dorit să mai trăiesc și mi-am exprimat acest lucru în realitatea asta în foarte multe feluri. Multe nici nu pot fi spuse, dar da, de multe ori am crezut sau am dorit să fie ”the end is near” (”sfârșitul este aproape” – N.R.)”.

”Eram sfidător față de societate, arogant față de valorile care contează cel mai mult și implicit superficial. Eram încântat că lumea mă admira, însă eram orbit să văd realitatea așa cum era.

Eram un om căruia i se urcase la cap toată puterea în timp ce mi-a arătat Dumnezeu că ”banii nu pot face totul”. Așa am intrat în probleme mari de sănătate pe care nu le-am mai putut rezolva decât după mult timp și complet diferit față de narațiunea societății.

Vă dați seama că nu mai înțelegeam nimic. Mi-am rezolvat problema pe care societatea mi-a promis că nu mi-o pot rezolva, apoi problemele mari de sănătate și am început să înțeleg totul diferit.”

Sorin Gadola a povestit și despre cum s-a regăsit în credință.

”A apărut prin faptul că nu am murit de vreo 7 ori când clar trebuia să mor. A apărut, cred în fiecare pas pe care îl făceam, dar eram prea mândru și arogant să îmi dau seama. Credeam că merit ca eu să nu mor, credeam că merit ca eu să mă vindec.

După mult timp mi-am dat seama că Dumnezeu a fost cu mine în fiecare zi. Practic, în capul meu a apărut într-o seară când mi-am dat seama că trebuia să mor în multe ipostaze. Mi s-au derulat toate acestea prin fața ochilor, apoi am zis: ”Incredibil cum de nu am pățit-o până acum. Ce să mai… este Dumnezeu””.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs