«Sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!». Crește singură, la 80 de ani, strănepoții pe care nu i-au vrut nici părinții, nici bunicii lor

19 Noi 2020 | scris de Ioana Tomozei

Lăsați ai nimănui pe lume de părinți și de bunici, trei frați sunt crescuți de străbunica lor, în vârstă de 80 de ani, care n-a vrut în ruptul capului să ajungă în grija statului, să fie despărțiți și trage nădejde că va trăi suficient de mult cât să-i facă mari. 

«Sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!». Crește singură, la 80 de ani, strănepoții pe care nu i-au vrut nici părinții, nici bunicii lor

Povestea celor două fetițe de 5 și 6 ani și a fratelui lor mai mare, 10 ani, i-a impresionat pe jandarmii brigăzii mobile Craiova, care au decis să o ajute pe străbunica lor, care îi crește singură.

“Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonați de părinții lor, iar pentru bunici… se pare că ar fi fost o povară prea mare. Soluția era ca micuții să fie luați în plasament, însă străbunica lor, Eugenia, în ciuda lipsurilor materiale, s-a opus și s-a încăpățânat să-i crească ea.

- Mamaie, dar ai 80 de ani! Ești sigură că poți?, a fost întrebată de cei de la Protecția Copilului.

- Sunt foarte sigură! Unde dorm eu vor dormi și ei, ce-oi mânca eu, or mânca și ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De această familie aflată în nevoie au aflat și jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova, care n-au rămas insensibili la nevoile acesteia, hotărând, astfel, să le facă o vizită pentru a le dărui alimente și îmbrăcăminte.

Bătrâna nu avea nicio sobă în casă

Când au ajuns în casă, au simțit că este destul de frig.

- Cum de stați așa, mamaie? De ce nu faceți focul?

- Aș face, mamă, dar nu avem la ce.

- Păi și la iarnă cu ce o să vă încălziți?

- O să văd eu ce fac cu copiii, deși nu vreau să mi-i ia de aici. Mă zbat să aibă tot ce le trebuie, că sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!

La scurt timp de la prima vizită, colegii noștri s-au întors acasă la străbunica Eugenia cu o sobă. Era cel mai firesc lucru pe care puteau să-l facă în prag de iarnă.

- O instalăm în dormitor, mamaie, și fii fără grijă, o să-ți aducem noi lemne ca să aveți căldură în casă.

- Vă mulțumesc, mamă! Nici nu știți ce înseamnă pentru noi ce ați făcut, le-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani și, în ciuda greutăților vieții și a vârstei înaintate, ea muncește în fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului și, mai ales, o educație frumoasă.

Mulțumim, mamaie Eugenia, pentru lecția de viață pe care ne-ai oferit-o tuturor și pentru speranța pe care ne-o sădești în suflete.

Mulțumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au făcut, dar și pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum înainte!”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.


CLICK - Follow us on Google News