3dots.ro

Ida şi Isidor Strauss, povestea reală de dragoste care a inspirat filmul «Titanic»

Ida şi Isidor Strauss, povestea reală de dragoste care a inspirat filmul «Titanic»

În 1997, emoțiile pământenilor erau răvășite de poveste de iubire infățișată ochilor, minții și inimilor lor de James Cameron în filmul Titanic.

Tineri, frumoși, într-o chimie perfectă, Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet au readus la viaţă o adevărată poveste de iubire, curmată de scufundarea vasului de croazieră RMS Titanic, acum 110 ani, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912.

Ida şi Isidor Strauss este numele îndrăgostiților eterni, a căror poveste a stat la baza scenariului filmului Titanic.

Ida şi Isidor Strauss s-au căsătorit în 1849. Ea avea 22 de ani, iar el 26. Isidor cunoscuse deja succesul în afaceri, ca mai apoi să-și găsească și împlinirea sufletească. Din dragostea lor s-au născut şapte copii, unul murind la naştere.

Cei 40 de ani de căsnicie i-au făcut admirați, tocmai pentru dragostea pe care şi-au purtat-o. Cei doi au devenit apreciaţi în lumea mondenă a New York-ului tocmai pentru dragostea pe care şi-o purtau. Călătoreau de fiecare dată împreună, iar în rarele cazuri în care nu se însoţeau, îşi scriau o mulţime de scrisori.

La începutul anul 1912 aveau să impresioneze prin declaraţia supremă de dragoste pe care și-au făcut-o unul celuilalt în clipele dramatice ale scufundării Titanicului.

Își petrecuseră vacanța de iarnă în sudul Franței și au hotărât să se întoarcă acasă cu vasul de croazieră despre care vorbea toată lumea, o culme a tehnologiei și a luxului la vremea respectivă.

După ce nava a lovit icebergul, și naufragiul era evident, s-a luat decizia ca femeile şi copiii să fie salvați primii. Totuşi, pentru că Isidor Stauss era o persoană respectat, din elita societății, i s-a oferit un loc lângă soţia lui, pe Barca de Salvare Numărul 8.

”Nu o să merg eu înaintea altui bărbat”, i-ar fi spus Isidor colonelului Gracie.

Ida i-a oferit haina de blană servitoarei ei şi a decis să rămână alături de Isidor: ”Cum am trăit împreună, aşa o să şi murim împreună.”

Ida şi Isidor au fost ultima oară văzuţi pe puntea vasului Titanic, ţinându-se de mână. Prietenii lor au descris scena ca fiind o dovadă remarcabilă de iubire şi devotament.

Trupul neînsufleţit al lui Isidor a fost găsit în Scoţia şi readus în New York.

Pe Mausoleul Straus, aflat în cimitirul Woodlawn din Bronx, este scris un vers din Cântecul lui Solomon: «Nicio apă nu poate stinge focul iubirii adevărate, niciun potop nu o poate îneca».

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs