Viaţa neştiută a lui Toma Caragiu și geanta plină cu bani pe care o ținea în casă și nimeni n-a mai găsit-o

Viaţa neştiută a lui Toma Caragiu și geanta plină cu bani pe care o ținea în casă și nimeni n-a mai găsit-o

Anul 1977 ne-a lăsat fără unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut vreodată ţara noastră: Toma Caragiu. Cutremurul care a lovit atunci România l-a ucis la vârsta de 52 de ani, însă numele lui este în continuare pe buzele tuturor românilor.

Plecat în dimineaţa zilei de 4 martie din Bucureşti, alături de soţie, Toma Caragiu a ajuns la Periş şi la Titu, însă partenera lui s-a plictisit şi a decis să se ducă pe Valea Prahovei să se plimbe, iar marele actor s-a întors în Capitală.

De-a lungul zilei, el a vorbit la telefon cu familia şi cu mai mulţi prieteni, iar unii dintre aceştia l-au şi vizitat.

Deşi a fost invitat în oraş de prieteni, Toma Caragiu nu a vrut să îşi părăsească locuinţa, deoarece soţia lui i-a spus că îl va suna la ora 21.30.

La acea vreme singura modalitate de a comunica era telefonul fix, aflat în apartamentul  de la etajul doi din blocul Colonadelor 3, în care marele actor locuia.

Cutremurul din 1977 a avut loc la ora 21.22, iar în acel moment în casa lui Toma Caragiu se afla şi Alexandru Bocăneţ, regizorul care colabora cu marele actor român.

Potrivit martorilor, apartamentul lui Toma Caragiu a rămas aproape intact, însă el a încercat să se salveze şi a ieşit din locuinţă, neştiind că acest gest va fi unul fatal.

Pe 10 martie, trupul său a fost găsit sub ruine, iar o zi mai târziu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

În urmă ceva ani, cascadorul Mircea Pascu a vorbit la Antena 3 despre ziua în care trupul lui Toma Caragiu a fost găsit.

„Am început să căutam la blocul lui Toma Caragiu. L-am găsit chiar eu. Era complet desfigurat şi alb ca neaua, avea ochelari de vedere şi atunci mi-am dat seama. Atunci l-am recunoscut şi pe Bocăneţ, era sub o grindă. Dacă rămâneau în casă, nu se întapla nimic. Dar casa scărilor s-a prăbuşit. S-au speriat şi au vrut să iasă“.

Atunci când a murit Toma Caragiu, cea care îi era soţie era Elena Bichman, fosta parteneră a actorului Paul Ioachim. Alintată Mimi de către Toma Caragiu, Elena l-a iubit enorm pe marele actor, iar moartea acestuia a afectat-o atât de tare încât ea a decis să părăsească România în anul 1978, ajutată de Elena Ceauşescu, nota Libertatea.

Iniţial, soţia lui Toma Caragiu a ajuns în Grecia, după care a plecat în Franţa, pentru a se stabili până la urmă în SUA.

Despre Elena Caragiu s-a spus că în Franţa ar fi lansat inclusiv un album muzical, iar că în SUA ar fi devenit ghicitoare, fiind cunoscută sub numele de Mafalda.

Elena Caragiu s-a întors în România în 2008, iar în anul 2010 a vorbit la Antena 1 despre marele actor român. Cea care i-a fost soţie timp de 14 ani a spus despre Toma Caragiu că a avut o pasiune incredibilă pentru ea şi că a fost dragoste la prima vedere.

”A plecat de acasă, cum se zice. Mi-a spus că va divorţa şi îşi va lăsa fetiţa adoptată soţiei. Din păcate, Toma nu putea să aibă biologic copii. După o repetiţie mi-a spus că vrea să ne căsătorim şi am fost foarte fericiţi“, a spus Elena Caragiu, care a dezvăluit că îi spunea Tătuţul, pentru că a însemnat totul pentru ea.

Elena Caragiu a mai afirmat atunci că ea şi maestrul ţineau ascunsă în pian o geantă plină cu bani, pe care însă nu a mai văzut-o niciodată.

În plus, a spus că Toma Caragiu nu îi făcea cadouri şi nu îi oferea flori. Singura dată când a făcut un astfel de gest a fost pe 1 martie 1977, cu doar câteva zile înainte de a muri, când i-a oferit Elenei un buchet de frezii.

Înainte de mariajul cu Elena Bichman, Toma Caragiu a fost căsătorit şi cu actriţa Maria Bondar, cea care i-a fost soţie timp de 10 ani şi alături de care a avut-o pe Maria Doina Caragiu, fetiţa înfiată despre care a vorbit şi Elena Caragiu.

Dacă în viaţa privată a avut două căsnicii, pe plan profesional Toma Caragiu a apărut în nenumărate filme şi piese de teatru, iar cei de la Libertatea notează că maestrul era acuzat de egoism de unii colegii din Ploieşti. Însă, chiar şi aşa, toată lumea îl iubea.

Regizorul Nicolae Mărgineanu şi-a amintit în urmă cu mai mulţi ani un episode comic care i-a avut în prim plan pe Toma Caragiu şi Jean Constantin.

”Jean făcea naveta de la Constanţa şi se întâmpla să mai şi întârzie uneori. Ţin minte că la un moment dat Toma Caragiu a spus, cu mimica lui inimitabilă: «Paştele mamii lui de ţigan! Ăsta precis a furat ceva din tren şi l-au prins! De-asta nu mai vine!»“.

Un medic ATI de la Institutul ”C.C Iliescu” din București s-a sinucis

Un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București a murit vineri dimineață. Doctorul avea 58 de

Un tânăr de 23 de ani a murit într-un salon de tatuaje dintr-un mall din Timișoara

Un tânăr în vârstă de de 23 de ani, client al unui salon de tatuaje dintr-un mall din Timişoara, a încetat din viață, vineri, după

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea

O pisică gestantă a venit singură la ușa unui spital veterinar, pentru a cere ajutor – video

La spitalulul veterinar Arcadia Vet din Iași s-a petrecut un eveniment neașteptat, care demonstrează că, în ciuda reținerilor pe care le manifestăm, animalele sunt mult

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon: ”Nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI. Decesele nu puteau fi evitate”

Într-o declarație de presă, managerul Spitalului Sf. Pantelimon din București, Bogdan Socea, a declarat că primele date arată că nu au existat nereguli în privința

Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

După ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria, un localnic din comuna Dragotești, județul Gorj, și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă

Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în august 2023 de către Vlad Pascu care se urcase drogat la volan, a declarat,

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de decese suspecte în secţia ATI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au demarat o anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon care va cerceta veridicitatea unei sesizări cu privire la un

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul jucător de fotbal american și actor O.J. Simpson a murit la 76 de ani, fiind bolnav de cancer, scrie ABC News. ”Tatăl nostru, Orenthal

Akebono, marele campion la sumo, a murit la 54 de ani

Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei, a încetat din viață la 54 de ani. În urma sa au rămas soția și