Ultimele dorințe ale unei fete de preot, ce a plecat din această lume la doar 15 ani

03 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

La 15 ani, Teodora era cea mai mare din cei cinci copii ai familiei preotului Florin Stamate, Parohia Şesuri, comuna Măgireşti, județul Bacău.

Ultimele dorințe ale unei fete de preot, ce a plecat din această lume la doar 15 ani

În ultimii doi ani, Teodora s-a luptat cu o formă rară de cancer osos - Sarcom Ewing, dar în ultimele zile de viaţă a avut puterea de a-şi consola părinţii şi fraţii. 

Adolescenta s-a stins din viață duminică și a fost înmormântată, conform dorinței sale, departe de locul natal, în cimitirul mănăstirii Paltin, de la Petru Vodă, judeţul Neamţ, un lăcaş de maici unde obişnuia să-şi petreacă vacanţele în ultimii ani.

Într-o postare pe Facebook, tatăl ei a împărtășit lumii ultimele clipe și dorințe ale Teodorei, una din ele fiind aceea de a fi înmormântată îmbrăcată în straie populare, aşa cum îi plăcea să le poarte cu diferite ocazii.

”A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin - Petru Vodă - Neamţ, acolo unde de câţiva ani mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de maici. 

Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc. A dat fiecărui frăţior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinţii mulţumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea şi cerându-şi iertare de la toţi“, a scris părintele îndurerat.

Ultimele dorințe ale unei fete de preot, ce a plecat din această lume la doar 15 ani

Florin Stamate a mai dezvăluit că Teodora a vrut să plece din această lume împăcată cu toată lumea, apreciind efortul celor care i-au fost alături în lupta cu boala ce o măcina. 

Din 2017, de când a fost diagnosticată cu cancer, pentru Teodora au fost organizate campanii de strângere de fonduri la care au contribuit oameni simpli, agenţi economici, iar Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a acordat familiei fetei un sprijin financiar de 50.000 lei.

”M-a întrebat cum va putea să mulţumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o şi s-au rugat pentru ea…I-am zis că, făcând şi ea acelaşi lucru pentru toţi…Şi aşa… împăcata cu toţi, cu sine şi cu Dumnezeu în timpul slujbei sfântului Maslu după prima Evanghelie s-a stins în tăcere dăruindu-ne o ultimă lacrimă ce-i curgea din ochişor“, a mai scris tatăl adolescentei.


CLICK - Follow us on Google News