Un om cu suflet mare, de ziua lui, a făcut fericiți patru copii amărâți: i-a dus la film și le-a cumpărat haine

09 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

În ciuda faptului că în majoritatea cazurilor media redă cu predilecție informații care să ne șocheze sau stăruie mai mult decât trebuie asupra unor subiecte deșuchiate, care n-ar merita nici măcar o brumă de atenție, în România se petrec și întâmplări frumoase, care încălzesc suflete și demonstrează că încă mai suntem oameni.

Un om cu suflet mare, de ziua lui, a făcut fericiți patru copii amărâți: i-a dus la film și le-a cumpărat haine

Adrian, un bărbat din Vaslui, a renunțat la petrecerea pe care le-ar fi oferitor apropiaților de ziua lui și a cheltuit banii respectivi făcând fericiți patru frați sărmani din comuna Lipovăț.

Dintre cei cinci frați din Lipovăț, Florin e cel mai mare dintre ei, are 16 ani și este elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, pentru că își dorește să devină fotbalist. Profesorii îl laudă pentru ambiția demonstrată, însă băiatul nu poate face sport de performanță din cauza situației financiare precare a familiei sale.

Mai are patru frați în vârstă de 15, 10, 8 ani și două luni. Mama lor se ocupă de casă și de copii, iar tatăl e singurul care mai muncește cu ziua pentru a le asigura strictul necesar.

Când a auzit de situația grea a acestei familii, Adrian a hotărât să-și petrecă altfel ziua de naștere - i-a adus pe patru dintre cei cinci frați la Vaslui și le-a împlinit toate dorințele, relatează publicația Vremea Nouă.

S-au oprit mai întâi la frizerie, apoi mers la o pizzerie din oraș, unde au stat de vorbă și au mâncat tot ce și-au dorit. Apoi au mers la câteva magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte, unde și-au ales cadourile. După aceea a urmat o sală de jocuri și au mers la cinema, pentru prima dată în viața lor! 

La finalul zilei, copiii au plecat săre casă extrem de încântați, cu taxiul, pentru că erau încărcați cu sacoșele cu cadouri și alimente.

”A fost o zi foarte frumoasă. Îi mulțumim domnului Adrian pentru tot și îi dorim să fie sănătos și să mai facă și alți copii fericiți! La mulți ani!”, a spus Florin, băiatul cel mare.

”Am simțit că anul acesta, la împlinirea vârstei de 42 ani, să fac mai mult decât o petrecere cu multă băutură și mâncare. Fiecare are ce mânca și ce bea acasă. Eu mi-am dorit să fac altceva cu acei bani.

Mi-am petrecut ziua de naștere cu patru frați chinuiți de lipsuri. M-am străduit să le ofer ce și-au dorit. Au fost momente minunat de sincere. Și pentru mine, dar mai ales pentru ei.

Eu cred că nicio petrecere nu mi-ar fi adus atâta mulțumire sufletească. Au venit triști și au plecat acasă atât de bucuroși. Am primit cel mai sincer ”, a spus Adrian despre gestul minunat pe care l-a făcut, care demonstrează că are un suflet mare