Nu ai cum să țipi sau să spui cuiva, cui să spui, că poliția și sectoriștii beau cu ei toată ziua

01 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Am putea privi viața ca un hău adânc. Confortul, starea de bine, mulțumirea, puterea de-a merge mai departe ni le insuflăm privind mereu în sus, către lumină, lăsând întunericul în seama altora.

Nu ai cum să țipi sau să spui cuiva, cui să spui, că poliția și sectoriștii beau cu ei toată ziua

Închidem ochii, ne astupăm urechile, nu e problema noastră, nu ne interesează atât timp cât nu ne afectează... E un compromis pe care îl facem zi de zi, conștient sau nu

Și totuși, oricât i-am nega existența, există o lume a suferinței, a mizeriei, din care unii scapă, în care alții rămân captivi. 

Într-o reacție la recentul volum publicat de Codin Maticiuc, o ”romanță” despre interlopul Nuțu Cămătaru,  Ioana Laura Florescu, mai cunoscută în mediul online ca Maricica Beleartă,   scrie ce se întâmplă cu adevărat în acea lume.

”Hai să vă zic care-i problema mea cu interlopii.

Când eram mică am locuit în Iași într-un cartier mai dubios, condus de cel mai mare clan din zonă, crecă și acum îs tot pe acolo, nici măcar nu pot să-i caut pe internet de frică/ groază/ scârbă.

Nu pot să zic că la 12, 13 ani toate fetele din cartier eram terorizate de ei, mușcate, pișcate, bătute și chiar încercate.

Ce înseamnă? Înseamnă că vine un burtos la tine la ușă sau te trage într-o tufă și te încearcă să vadă dacă mai ești virgină. Nu, chiar nu ai cum să țipi sau să spui cuiva, cui plm să spui, că poliția și sectoriștii beau cu ei toată ziua.

A, mai erau și fetele lor. Care tot așa, îți intrau în casă, iti luau toate hainele din șifonier și-ți mai futeau și o bătaie, că de ce nu? Eu m-am apucat de fumat că mi-o zis una ori fumezi ori te tai. Oricum mi-o spart 3 dinți după aia, deși am fumat, meh :(. 

Absolut toate fetele din cartier am trecut prin asta. Unele dispăreau și nu mai apăreau niciodată. Toți vecinii mei care aveau datorii veneau bătuți și fără apartament.

De aia mie mi se pare ciudat și nașpa nu doar că sunt tolerați, dar chiar încurajați să facă ce fac, din moment ce nimeni nu-i deranjează.

O trecut de atunci 37 de ani și încă mă mai trezesc noaptea de frică, plm.

Când mă gândesc la ticăloșii ăștia de traficanți de carne vie și la fetele alea de 12, 13 ani încercate și pișcate îmi vine să vomit.

Da îi bine că căcații stau în dubai la plajă cu maimuțele lor siliconate.

Adică, de ce n-ar sta? Nu-i ca și cum ar fi marcat/luat/furat sute de vieți de copile ca mine”.


CLICK - Follow us on Google News