Prima reacție a prințului Emanuel Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe ursul Arthur

05 Mai 2021 | scris de Ioana Tomozei

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe marele urs Arthur, fără a avea acest drept, a declarat pentru publicația elvețiană Blick că nu vrea să se implice în niciun fel de discuție pe acest subiect.

Prima reacție a prințului Emanuel Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe ursul Arthur

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a oferit jurnaliștilor de la Blick prima reacție după scandalul izbucnit în România.

”Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, pentru publicația elvețiană.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein nu este primul care a țintit trofee la escapadele sale de vânătoare: așa s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a mers în repetate rânduri la vânătoare de elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF al Spaniei. Acest lucru i-a adus monarhului un val de indignare în 2012.

Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, prințul avea un permis de intervenție, dar pentru un alt urs, considerat problematic, unul care era, de altfel, mult mai mic.

Arthur era, însă, de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.

”Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urs peste 600 de puncte.

Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urși și să spui care este cel mai mare. Pentru că această comparație se putea face în momentul în care exista vânătoare și se comparau trofeele, după vânătoare.

Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

În privința sancțiunilor care se dau pentru braconarea unui exemplar de urs, ministrul a spus că în cazul în care un exemplar este ucis fără respectarea legii, sancțiunea pecuniară este de 30.000 de euro și, urmărirea penală va scoate la iveală dacă se întrunesc condițiile pentru faptă penală.


CLICK - Follow us on Google News