Harry și Meghan, pregătiți să recurgă la șantaj pentru a le fi îndeplinite cerințele

12 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Familia regală britanică trece printr-o criză majoră de imagine după ce Prinţul Harry şi Ducesa Meghan au anunţat că renunţă la statutul lor pentru a putea deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar şi pentru a avea libertatea de a-şi dezvolta propriile proiecte.

Harry și Meghan, pregătiți să recurgă la șantaj pentru a le fi îndeplinite cerințele

Regina Elisabeta a convocat pentru luni, 13 ianuarie 2020, o şedinţă ce are ca scop stabilirea de comun acord a unui plan prin care ambele părţi să iasă pozitiv din această poveste. La discuții vor participa Prinţul Charles, Prinții William şi Harry și, prin telefon, Meghan, aflată în Canada.

Se pare însă că Ducii de Sussex sunt ferm hotărâți să-și apere poziția cu orice preț și sunt pregătiți să recurgă chiar și la șantaj în cazul în care Regina Elisabeta nu va fi de acord cu anumite condiții sau le va impune unele pe care nu doresc să le facă. T

om Bradby, jurnalist şi confident al cuplului regal, a avertizat că Harry şi Meghan sunt dispuşi să ofere un interviu necenzurat despre familia regală britanică.

Bradby este jurnalistul pentru care Ducii de Sussex au recunoscut în premieră că nu sunt fericiţi cu viaţa dictată de monarhie, Meghan mărturisind că are dificultăţi în a-şi gestiona noul rol, iar Harry admiţând că relaţia cu fratele său s-a răcit.

Bradby a declarat public că ceilalți membri ai familiei regale britanice ar trebui să aibă tot interesul să le facă pe plac celor doi rebeli, în caz contrar riscând să declanşeze o criză de imagine fără precedent.

”Am o idee despre ce ar putea fi difuzat în cadrul unui interviu fără restricţii şi nu cred că ar fi deloc drăguţ“, a scris jurnalistul într-un text publicat de The Times.

Bradby a mai subliniat că Harry şi Meghan îi consideră pe unii membri ai familiei regale, cu excepţia Reginei şi a Ducelui de Edinburgh, ”geloşi şi, uneori, chiar neprietenoşi“. De asemenea, angajaţii palatului se tem că fosta actriţă ar putea eticheta brandul regal drept rasist şi sexist prin prisma experienţelor avute.

Jurnalistul britanic spune că erodarea relaţiilor a început chiar după căsătoria Prinţului Harry cu Meghan, din mai 2018. ”S-au spus şi s-au făcut lucruri cu adevărat dăunătoare. Atmosfera a devenit tensionată şi apăsătoare, însă au existat şi câteva încercări semnificative de a vindeca rănile“, notează Bradby.

El susţine că Prinţul William a încercat să discute cu Ducii de Sussex, dar că, pentru moment, lucrurile par să fi ajuns prea departe pentru a mai putea fi reparate. De asemenea,

Bradby susţine că informaţiile potrivit cărora familia regală a fost luată prin surprindere de hotărârea ducilor de Sussex sunt total false, însă confirmă că Regina a fost, într-adevăr, înfuriată de faptul că prinţul Harry nu a amânat anunţul. 

La negocierile ce vor avea loc pe 13 ianuarie se vor stabili, printre altele, următoarele aspecte: 

- dacă Harry şi Meghan îşi vor păstra titlurile regale;

- volumul îndatoririlor regale pe care cuplul le va onora în continuare atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate;

- dacă Harry şi Meghan vor mai primi bani de la Regină şi de la Prinţul Charles după ce au renunţat la indemnizaţia de la bugetul de stat;

- regulile ce urmează să fie respectate în viitoarele contracte comerciale ale Ducilor de Sussex.


CLICK - Follow us on Google News