Ce valoare are și cum se împarte moștenirea Prinţului Philip

15 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, Ducele de Edinburgh a strâns de-a lungul deceniilor în care a slujit coroana britanică o avere estimată la 25 de milioane de euro.

Ce valoare are și cum se împarte moștenirea Prinţului Philip

Prinţul Philip, care, în mod oficial, şi-a dedicat viaţa Reginei Elisabeta a II-a, acţiunilor caritabile şi misiunilor din cadrul Commonwealth, nu avea în conturi mai mult de 25 de milioane de euro, avere acumulată timp de peste şapte decenii.

O parte din aceşti bani provin dintr-o alocaţie anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Prinţul Philip s-a bucurat de această rentă anuală până în 2017, când a renunţat la funcţiile sale publice.

Regina Elisabeta a II-a, a cărei avere este estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.

Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

Pe lângă aceste venituri, în proprietarea monarhilor se mai află numeroase proprietăţi, dar şi colecţii de artă. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Averea de 25 de milioane de euro a Prinţului Philip va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani.

Trupul neînsufeţit al Ducelui de Edinburgh va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor, în cadrul unei ceremonii la care participă doar 30 de persoane.


CLICK - Follow us on Google News