Ultimele zile din viața Prințului Philip: alături de iubita sa soție 'Lilibet', la Castelul Windsor

11 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Prințul Philip era în ”stare bună” în ultime sale zile, pe care le-a petrecut alături de iubita lui soție ”Lilibet”, la Castelul Windsor, au dezvăluit surse din interiorul familiei regale, citate de New York Post.

Ultimele zile din viața Prințului Philip: alături de iubita sa soție 'Lilibet', la Castelul Windsor

Philip a dormit cea mai mare parte din timp, dar în momentele sale bune a profitat din plin de soare, îmbrăcat în cămașă, pulovăr, pantaloni călcați la dungă și pantofi, așezat într-un șezlong, în grădina palatului, cu o pătură pe picioare.

Philip folosea un baston pentru a merge și a refuzat categoric să meargă în cărucior. 

”Luați blestemata asta de chestie din ochii mei!”, spun sursele citate despre modul în care a reacționat Philip atunci când personalul i-a sugerat să folosească căruciorul. 

La începutul săptămânii, Philip încă citea și scria scrisori și purta conversații la telefon cu cei dragi.

El refuza să poarte aparatul auditiv și nu a lăsat un membru al staffului să se aplece după ochelarii săi, când au căzut pe jos. 

Surse din familia regală spun că era mai calm de când revenise de la spital, acum trei săptămâni și că stătea mai mult în camera sa, unde avea două fotografii înrămate, a soției sale și a mamei lui.

Ducele de Edinburgh era frustrat din cauza restricțiilor COVID, care nu au permis vizitele membrilor familiei.

Philip ar fi fost determinat să moară acasă, îndeplinindu-și această ultimă dorință. 

Prințul Philip, funeralii restrânse
Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie, în cadrul unei ceremonii private la Capela Sfântul Gheorghe, din Windsor, la care vor participa doar 30 de persoane. El va fi îngropat acolo, așa cum cere tradiția.

Trupul lui neînsuflețit nu va fi depus în Londra și nicio procesiune nu va avea loc,așa cum era planificat inițial, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Ceremonia va fi însă televizată și un serviciu memorial se va ține probabil când situația provocată de coronavirus va fi ținută sub control.


CLICK - Follow us on Google News