Eugen Mitran, profesor, părinților prea intruzivi în educație: «Vă vom lăsa copiii corigenți, repetenți și o să-i exmatriculăm din online»

21 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Eugen Mitran, care se prezintă drept profesor la Liceul Mihail Sadoveanu din București și consilier parlamentar, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în care își exprimă revolta față de anumite aspecte ale relației elev-profesor-părinți.

Eugen Mitran, profesor, părinților prea intruzivi în educație: «Vă vom lăsa copiii corigenți, repetenți și o să-i exmatriculăm din online»

”A apărut așa un concept, că noi, profesorii, suntem niște chelneri sau maneliști care trebuie să le dăm loazelor 9 și 10 li, dacă se poate, să le ținem de mână și să petrecem timp cu ei acasă, pentru că ei sunt micuți. Săracii de ei… Da… Fumează și beau și sunt foarte drăgălași. O parte dintre ei, nu toți.”

”Noi avem o programă. Școala românească are ca finalitate să fie cetățeni la absolvire. Noi profesorii ne-am transformat toată casa într-un laborator ca să predăm online. Nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem, nu ne-a întrebat nimeni dacă putem, ci pur și simplu trebuie să facem lucrul ăsta.”

”Colegii noștri din sindicat ne-au abandonat. Vorbim cu ei degeaba, ne trimit la cursuri, Ce cursuri să facem? Cu cine?”

”Eu fac un apel către toți profesorii: luați-vă în serios rolul, lăsați corigenți și repetenți, hai să fie primul an în pandemie când să arătăm care este nivelul adevărat al elevilor pe care îi primim din generală, din ciclul primar, de la grădiniță și haideți să o spunem pe șleau: ce colegi ne vin de la facultățile private.”

”O să punem 1, 2 și 3 și unde nu ne mai convine și nu mai putem, la clasele unde nu mai putem și nu mai facem față, pentru că unii copii n-au aici (gest sugestiv către cap), o să le lăsăm.

Să vedem ce-o să faceți. Școală pe bune și puneți mâna pe carte, bă, că n-o să vă trecem!.

Vă vom lăsa copiii corigenți, repetenți și o să-i exmatriculăm din online… Puneți mâna pe carte!”, mai spune profesorul.

Contactat de Educație Privată, Eugen Mitran a afirmat că predă Limba și literatura română, precum și Literatură universală.


CLICK - Follow us on Google News