Profesor emerit de medicină, Oxford: Varianta Omicron a coronavirusului nu mai este aceeași boală cu Covid

29 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Varianta Omicron care se răspândește tot mai mult în întrega lume nu este ”aceeași boală pe care o vedeam acum un an”, spune regius profesor în Medicină de la Universitatea din Oxford, întărind rapoartele despre natura mai blândă a tulpinii, scrie Bloomberg.

Profesor emerit de medicină, Oxford: Varianta Omicron a coronavirusului nu mai este aceeași boală cu Covid

Tulpina descoperită pentru prima dată la sfârșitul lunii noiembrie pare a fi mai puțin severă și chiar și pacienții care ajung în spital petrec mai puțin timp acolo, a declarat Sir John Bell, regius profesor de medicină la Oxford, în cadrul emisiunii Today, la BBC Radio 4.

”Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an – unități de terapie intensivă pline, o mulțime de oameni care mureau prematur – sunt acum istorie, din punctul meu de vedere, și cred că ar trebui să fim liniștiți că este posibil ca acest lucru să continue”, a spus Bell.

Comentariile lui Bell au fost făcute după ce guvernul britanic a declarat că nu va introduce restricții mai stricte privind Covid-19 în Anglia înainte de sfârșitul anului.

Infecțiile au crescut cu mai mult de un sfert de milion în ultima săptămână, sporind presiunea asupra premierului Boris Johnson pentru a reacționa.

Secretarul de stat pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat luni că monitorizează cele mai recente date și a îndemnat oamenii să fie atenți, în special la sărbătorile de Anul Nou.


CLICK - Follow us on Google News