Proiect de lege: Pedofilii, violatorii, criminalii și corupții să nu mai fie eliberați condiționat

05 Iun 2019 | scris de Ioana Tomozei

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că a depus la Senat, în procedură de urgență, un proiect de lege pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede că pedofilii, violatorii, criminalii și corupții să fie exceptați de la eliberarea condiționată.

Proiect de lege: Pedofilii, violatorii, criminalii și corupții să nu mai fie eliberați condiționat

"PNL propune măsuri concrete pentru a asigura protecția cetăţenilor români în fața valului de infracţiuni comise cu violenţă la nivel stradal, dar și pentru ca acei corupți care au fost prinși și condamnați în instanță să își execute pedeapsa până la capăt, fără posibilitatea de a mai fi eliberați condiționat.

Din păcate, în ultima perioadă am asistat la o explozie a fenomenului infracțional ca urmare a adoptării și aplicării Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Noile reglementări au condus la rezultate nefaste în ceea ce privește siguranța cetățenilor români. Realitatea ne-a arătat că acei condamnați, care au fost eliberați condiționat, în loc să demonstreze că s-au îndreptat în fapt au recidivat", a anunțat Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL a adăugat că inițiativa sa își propune să corecteze astfel de situații, cât și să responsabilizeze mai mult actul de justiției și în sistemul penitenciar.

Liberalul a amintit de un incident de anul trecut în Alba Iulia, când un bărbat care fusese eliberat din închisoare a tâlhărit o tânără sau de cazul din unui băiat de 25 de ani care a murit la Spitalul din Mediaș, după ce a fost înjunghiat de un fost condamnat pentru omor.

"Incidente ca cel din noiembrie 2018 când un bărbat, care abia fusese eliberat din penitenciar, unde ispășise pedepse pentru tâlhărie si tentativa de viol, a lovit cu sălbăticie și a tâlhărit o tânără într-un bloc din Alba Iulia sau abominabilul asasinat din 13 ianuarie acest an, când un tânăr de 25 de ani a murit la Spitalul din Mediaș, după ce a fost înjunghiat de un fost condamnat pentru omor și care fusese eliberat recent în baza recursului compensatoriu nu trebuie să se repete! Criminalii, violatorii, tâlharii, pedofilii sau corupții nu merită să se întoarcă în societate fără să plătească pentru faptele comise! Mai presus de toate este siguranța cetățenilor!", a conchis deputatul PNL.

Inițiativa legislativă a fost depusă, în procedură de urgență, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.


CLICK - Follow us on Google News