Raed Arafat: «Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!»

27 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Într-o intervenție la Digi24, Raed Arafat, secretar de Stat în ministerul de Interne a declarat că, în cazul în care numărul de cazuri va continua să crească, medicii vor ajunge să decidă cine trăiește și cine nu: ”Sună extrem de cinic dar este realitatea!”.

Raed Arafat: «Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!»

”Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat.

Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase.

Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze”, a precizat secretarul de stat.

”Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital!

Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!

„Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze.

De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spună”, a spus Raed Arafat..

”România a evitat acest dezastru și în loc să recunoaștem că am evitat o astfel de situație, noi creăm toate premisele ca populația să nu mai creadă nimic și să ajungem din nou în astfel de dezastru”, a mai adăugat Raed Arafat.

În final, el a spus că românii care respectă regulile vor ajunge să fie afectați de cei care nu le respectă.


CLICK - Follow us on Google News